torsdag 22 mars 2018

SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN - DEL 2Nu kommer del två på alla frågor. Ledsen att det dröjt men ni vet ju varför:)

Har du någon favoritblogg?


Ja många men nu för tiden hinner jag knappt läsa någon. Jag kör dock Blogloving och kikar där när det kommer nya inlägg. Drar mig mer till hästbloggarna som Nina Rademakers och Lina Dolk även Linn Olsson och Nellie. Sen läser jag Lottas - Fyra årstider, Starwomen, Att vara någons fru och HofP, Trendenser, Blondinbella, Liwing by W bla. En blandad kompott, men mer och mer på senare tid känns de med bara yta så trista - orkar inte riktigt de.Jag skulle vilja ha några Linköpings (och gärna Norrköping!) tips för en helg där, tex några bra inredningsbutiker man inte får missa, matställen mm.


Linköping kan jag in och utan typ fast det har kommit en massa nya ställen som jag har lite dålig koll på men som är bra vad jag hört. Affärer: Newport, 200m2, Lindholms, Esq, Bloomingdesign. Mat så tycker jag det finns massa resturanger som är riktigt bra nu. Allt från Storan till Johanneskök, Taket, 1854, Yellow Fellow, bästa Aioli och en hel drös till som tex. nya Le Borgate. Fika på Babettes eller Brasseriet. Norrköping dålig koll, där går man ju från varuhus till varuhus. Man får väl inte missa Panefresco om man är där och Knäppingsborg:)


Jag undrar om du har någon favorit när det gäller doftljus (märke och doft)?


Gillar nog Byredos allra bäst! Hur delar ni upp alla vardagssysslorna hemma? Hjälper alla till eller du får tjata? 


Nog får man tjata - iaf på tonåringarna;) Men ibland vill jag inte kräva för mycket. Rummet får de hålla koll på och hjälpa till plocka ur disk eller ibland hänga/vika tvätt. Alice gör gärna saker för betalning ha ha. Emma känner jag har ganska nog med allt hon ska hinna ändå. Niclas och jag hjälps såklart åt väldigt mycket eftersom vi lever som vi gör med att jag jobbar oregelbundet och nu när vi har häst. Ibland är det ett evigt pusslande för att få ihop allt.Storasyster älskar hästar, vad gillar lillasyster att göra? Känner du att tiden läggs mer på den stora än den lilla pga hästintresse? Tycker själv att det är krångligt att få ihop tiden med barnen när dom gillar olika.


Alice älskar dansa och går på dans. Vi stöttar henne till hundra procent med det hon vill göra - såklart. Vill inte hon ska känna hon ska med till stallet för min skull utan då för hennes egen. Hon älskar vara med kompisar och är så annorlunda mot Emma där. Såklart får jag ibland dåligt samvete när jag är mer i stallet än med Alice men vi försöker dela på oss så båda får vår tid.


Är din man bra på att laga mat? 


Nope ha ha!


Vilka fördelar och nackdelar har din man respektive du? 


Oj vad svårt! Vi är båda superpedanta. Båda har stark vilja och är extremt organiserade med hög arbetsmoral. Ibland blir jag lite arg på han att han planerar dåligt och han blir säkert arg på mig när jag blir sur;)


Vill du bo på den orten ni bor på nu, eller skulle vilja flytta till ngn anann stad/landsbygden, mindre stad? 


Skulle kunna tänka mig bo i Stockholm ibland, eller Västkusten eller Skåne - lite så man ibland känner man skulle vilja leva ett annat liv:) Men trivs här där jag bor, jag skulle nog inte trivas i mindre ort, i så fall på landet utan grannar helt:)


Om du vann 10 miljoner vad skulle du göra med pengarna då?


Fy vilken bra dröm:) Betala av huset, sätta in massa pengar till barnen, köpa en hästlastbil och åka på en lång resa till solen. När jag kom hem därifrån skulle jag köpa en häst eller två till:) Sen spara resten och så skulle jag vilja ge mina bästa vänner något fint. Säker skulle jag skänka en slant till någon förening som håller på med djur.


Får tjejerna veckopeng/månadspeng? Om ja, hur mycket ansvar får dom ta när gäller tex nöjen och klädinköp?


Vi betalar allt till dom om det inte är något helt onödigt, då får de betala själva. De får 300/250 kr var varje månad. Tanken är nog Emma får hela sitt studiebidrag i höst när hon blir 16, men hon sa själv "mamma du kan dra av en summa för hästen varje månad om du vill". Gulle. Hon vet exakt pengars värde. Nyss sparade hon till sin tävlingshjälm som kostade 9500 kr, så stolt när hon jobbat och sparat själv till den. Alice är mer fröken slösa he he. Bara märkeskläder hela tiden och fixa naglar, hänga på stan och fika och sånt som tonårstjejer vill;)

Om ni skulle fått en eller två söner ist för två tjejer, vad skulle den/dom heta då?

Ludvig och Leo:)

Vad är du mest nöjd med när det gäller dig själv?


Mitt självförtroende och mitt hår och mina ögon!Har ni några semesterplaner? 


Oj dit har vi inte kommit än! Jag har inte ens fått min semester beviljad än ju:SHi, my questions would be: do you have a budget for home decor and how do you decide what project comes next in your home? Also, have you always been interested in interior decor/design? Many thanks and I am so glad that you are back blogging again!


Yes always been interested:) No - no budget:)Är du sugen på att prova på något annat jobb inom sjukvården ? Och om ja vad?


Jag var ju sugen på Polis, men nu blev det vården och jag älskar mitt jobb:) Ibland vill man dock planerar blommor när man har det tufft där!Tankar på att läsa vidare till specialist?


Ja! Men mer om det sen. Jag har sökt till i höst!


Vad tjänar man som syrra på ett ungefär i grundlön efter några år? Vad är ungefärlig summa?!


Det där beror ju så på vart man, är hur ofta man byter jobb och hur bra man är på sitt jobb. Supersvårt att säga! Jag har nog inget bra svar att ge dig tyvärr men allt i från 25 - 35 000 är väl normalt efter ett par år. Kommun och lansting skiljer sig massa. Var vara på att motivera när du förhandlar, läs mycket och bli bra på ditt jobb så du kan kräva en hög lön.Ert hus är så otroligt fint och i samband med att vi nu ska bygga nytt hus hittar jag så mycket inspiration hos dig!! Spegelväggen ni har i hallen, har ni gjort den själv? Och hur i såna fall? Var det svårt?


Ja vi har gjort själva. Mdf, en krönlist och vit färg. Nej, inte svårt om man är lite händig:)En av dina favvorätter som du gör när ni ska ha gäster & gärna recept på den?


Jag bjuder ofta på sånt som är lätt att förbereda. Vi grillar ofta, även italienska brukar ju gå hem. Men jag kan lika gärna bjuda på världens enklaste. Huvudsaken är att man hinner umgås:)Bästa boken du läst?


Jag hinner knappt läsa ju. Kan faktiskt inte säga. Många är så bra:)Har du alltid bott i Linköping? 


Ja.Vilken linje gick du på gymnasiet?


Samhällsvetenskaplig med samhällsinriktning. Tyvärr var gymnasietiden kaos i mitt liv så jag har även läst ett helt gymnasium (i poäng) som vuxen.Det här får du absolut inte missa om du är i Linköping?


Se ovan:)Bästa stället att ta en drink på i Linköping?


Storan!Det här skulle jag aldrig göra?


Hoppa fallskärm. Never ever.
Hoppas ni gillade. Jag tycker ni hade en himla massa roliga frågor till mig denna gång:) Vi får köra igen någon annan gång igen:)
KRAM


Inga kommentarer: