torsdag 9 november 2017

IGÅR VAR LUSEN HOS TANDLÄKAREN
Igår var vi med Lissie hos Tandläkaren i Söderköping. Hon har ju blivit kollad av veterinären när hon kom till Sverige och så har hon fått sina tänder raspade här av en annan tandläkare som kom ut till stallet en gång. Men vi ville göra en riktig check i hennes mun då hon är besvärlig i galoppen och kastar med huvudet och vi undrar om det kunde bero på vargtänderna som satt kvar (man brukar ju ta dom när dom börjar ridas in som unga och eftersom lusen inte är riden mer än inriden och lätt utbildad när hon kom från Holland så satt de kvar). Nu dock är de borta och hon fick betyget mycket fin i munnen med neutralt bett med god tuggförmåga. Känns skönt att ha det på papper och så fick man en serie kort på hela munnen. Det var en trött liten häst efter besöket så hon fick vila en timme i en utebox där mesans vi åkte ner till Söderköping och åt lunch. Sen när vi kom tillbaka stod hon exakt där Emma ställt henne och lyte på huvudet och sa hum hum, nu åter vi hem. Transporten hem gick lugnt och fint ända in tills vi svängde in på grusvägen, då höll hon på att riva transporten (hon hade ju slutat upp med det beteendet efter den första tävligen vi var på, vi får tro hon tyckte bara resan igår var totalt onödig och ville hem väldigt mycket;) Ston... he he). Nu väntar en lugn vecka med bettlös ridning, jag köpte ett Hackamore som är bettlöst till henne. När Emma provred så visade sig det att hon blev väldigt stark och drog iväg totalt, men nu har vi fått låna ett skarpare så vi kan få stopp på henne ute;) Vi är dock väldigt spända på att sätta bett i munnen igen på henne och se om att dra ut tänderna gjort någon skillnad. Veterinären sa att de små tänderna han drog ut var väldigt irriterade så problemet kunde verkligen bero på dom hoppas hoppas!

Hej finisar!


Idag fick ni ett lusen-updatering! Nästa inlägg kommer inte handla om henne he he i promise;) Jag har typ precis klivit upp ur sängen efter nattjobb och nu väntar en natt till innan jag blir ledig. Nästa vecka har jag dag-vecka jösses hur ska det gå;) Avskyr verkligen gå upp på morgonen:)


Nu ska jag ta ut lasagnen här ur ugnen, det doftar helt ljuvligt och snart kommer resten hem från stallet så vi kan äta. Men ni visst är det mörkt ute. precis becksvart! Gillar verkligen inte denna årstid. Kallt, mörkt, blött och lera överallt. Nä nu vill jag ha en vit advent. Längtar faktiskt lite nu efter julen. Vill pynta med amaryllisar, tända ljus och ha en krans på dörren. Åå härliga tid innan jul med all förväntan du bär med dig!Ha en fin torsdag mina vänner!


KRAM
3 kommentarer:

Anonym sa...

Åhh, kanske inte så bra för ung, ovan ryttare att rida på hackamore? Hoppas ni får hjälp att placera det rätt på nosryggen av någon kunnig.

MITT VITA HUS sa...

Anonym: Du behöver inte vara orolig! Vi är kunniga på hackamore, Emma har ridit på det mycket på ponnytiden!

Anonym sa...

Hoppas det blir bättre nu efter tanddragning. Man kan ju bara tänka själv hur känslig man är i munnen och så ett betsel på det, huh! /E