lördag 7 oktober 2017

TÄVLING NO.3 & SÅ KAN DET GÅ
Fina som vanligt:) Men idag var inte lusens dag direkt;)

Tjingeling på kvällskvisten!

Att kombinera nattjobb med tidiga tävlingsmornar på helgen är not so bra om vi säger så. Jag däckade totalt när jag kom hem idag på eftermiddagen, skulle bara vila men kroppen stängde ner helt. Nu är jag pigg som en lärka igen suck! Kommer nog inte bli många timmars sömn i natt om jag känner min kropp rätt och jag är ju så jäkla känslig för månen och den har ju varit verkligen klotstor senaste dagarna...


Tänkte ge er en update om helgens tävling, vår tredje och sista LB:2 för får. Nu har vi bara en LB:1 inplanerad innan det blir vila från tävlingar i höst. Målet var att komma ut fem gånger och det har vo då gjort efter 22 Oktober som blir sista. Kanske det blir en till programtidning men det får vi se. Vi har ju totalt då tävlat fyra gånger och ridit en programtidning så kallad Pay n’ ride. LB:1 Pn'R, LB:2 x 3 och en LB:1 och det känns nog lagom för oss som inte tävlat innan, varken häst eller ryttare (ja ryttaren har ju tävlat en gång på riktigt innan och sen ådra klubbtävlingar för vår gamla klubb men de räknas ju knappt!)


Idag åkte vi till stans nya fina anläggning som heter Smedstad ridsportcenter. Det var en riktig stor tävling med 121 startande ekipage. Lissie sköter numera transport och den biten kanon efter mycket träning, däremot blir hon ju lätt spänd och idag var framridningen gigantisk, mkt folk, många jääätteduktiga och Emma var nog yngst i startfältet igen. Det är verkligen sån skillnad på ponnytävlingar och stor häst känner vi nu efter att ha varit ute några gånger. 

Framridningen blev inte så effektiv som jag önskat, det var svårt att rama in där ute. Underlaget kändes lite tungt men det var väldigt fint. Emma måste ju också få en ruin på hur hon ska rida fram henne för att få den där mjuka elastiska självbärande känslan och damen är ju svår som ni vet. Just nu med jättebrunstig - i g e n! Inne på banan var vi denna gång i god tid och det kändes lugnt. Sen när vi skulle gå in blev hon jättespänd, kikade på allt med stora ögon och nu när man haft sin häst i ett halvår börjar man ju känna hennes beteende. Domaren var superläskig, där hoppade hon till, skyltar på väggen kunde äta upp hästar och så inte tala om läktaren. Hög som en giraff i nacken där och titta på allt. Sen på själva programmet så gick hon emot skänken flera gånger och sen helt plötsligt när Emma la på i ett hörn och inte riktigt hann parera med ytter (hon är ju så jäkla snabb hästen på att ta egna beslut med) så hoppar hon rakt ur banan över dressyrstaketet. Suck. Ja ja Emma skrattade iaf denna gång och det var inga tårar som sist. Gör om gör rätt. Träna mer. 
Men fina var dom och så snygga knoppar hon hade idag har hon aldrig haft. Jag är bästa groomen ever:D
Happy lördagskväll - av det lilla som är kvar. Ses snart igen!
KRAM2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj oj vilken enveten lus som gör lite som hon vill , men som sagt det är bara å på't igen! /E

Anonym sa...

Fantastiskt fint ekipage, helt rätt att skratta och så träna mer :-). Som en vis person sa - "I never lose, I either win or learn".