måndag 11 september 2017

PÅ RIKTIGT FÖR FÖSTA GÅNGEN

Själv hade hon nog innerst inne skyhöga förväntningar på starten, min Emma. Jag var nog mer realist. Det är skillnad att åka på en träningstävling och på en riktig, nu var ju även programmet lite svårare (LB:2) än det vi körde förra gången. Jag är bara såå nöjd över hur fina de var och hur lugn hästen var och tog hela framridning och allt med dressyrstaket och sånt med sån ro. Poängen blev inget bra, men inte heller katastrof. Hon lyckades fatta fel galopp i ena volten och det drog ner poängen en hel massa tyvärr. Men vi gör om igen och detta var bara en av massa kommande starter så vi är nöjda över att det blev godkänt. I kommentarerna stod det fin häst, lite svagare i vänster (s o m vi jobbar med denna vänstersida, ni anar inte;), stark (jepp, hon är ju vrålstark och lite het hästen som ni vet) och gick ifrån ryttaren lite och så slutligen lycka till. Ovan får ni ett par bilder från dagen i Rappestad. Det blev en mysig familjedag, alla var med, lillasyster som stolt hästskötare, pappa N som körde, jag och farmor och farfar och ett gäng vänner som supportade från läktare. Tack alla.
Nu ser vi fram emot och tränar hårt tilll den 24/9, men första ska hon få lite ledigt och kul vår fina häst.
Ha en stråladen fin dag vänner!

KRAM
4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bara fortsätta kämpa, det lossnar snart och de höga poängen kommer! Så fint ekipage i fina kläder och blingträns! /E

Sofia sa...

Procenten är inte alltid det viktigaste när man satsar långsiktigt. Du hade kunnat köpa en färdig maxad D-ponny till Emma art starta påmovh komma upp i klasserna på. Det är skillnad att rida ponny och storhäst, dessutom blir bedömningen lite tuffare r du rider häst och inte ponny speciellt bad det gäller takt och tempo. Tror att det kommer att bli toppen! Ett mål kan ju tex vara att rida DM som youngridwr och då ställas emot lite mer jämnåriga på häst. Lycka till!

MITT VITA HUS sa...

E: Tack från mitt hjärta <3

Sofia: Ja men visst är det så. Valet blev ju storhäst efter vår tränares rekommendation och kanske en lite för svår sådan men som sagt de får lära sig ihop. Det sommaren skrev denna gång är ju precis det vi jobbat i fyra månader på och målet var att bara göra det. Hon skulle få gå in på en banan se dressyrstaket och Emma skulle få lett känsla om framridning osv. Emma har ju trots allt bara tävlat klubbtävlingar, Pn’R och en enda riktig dressyrtävling på ponny (då LC:1 med) så nu är ju nivån mkt svårare och även om hon är duktig så är det långt kvar tills det blir perfekt:) Tanken är väl någon gång kunna rida YR, sen U25 men det är långt kvar och det får ju isåfall kanske även då bli med en annan häst, hon har ju inte ens fyllt 15 än liksom:)

Kram

M

Anonym sa...

Vi har tävlat under en längre tid. Denna bedömningssport kan va nog så tuff ibland. Min dotter har haft höga förväntningar många gånger men det är inte alltid lätt för ungdomar o barn att förstå varför poängen blir som den blir. Det har ibland varit svårt för henne i förstå att man måste träna på att tävla, man får lägga många ritter på rutinkontot. Det tar lång tid att utvecklas som ekipage och besvikelsen har blivit så stor när poängen inte blir som förväntat. Är kanske extra svårt i en känslig tonårsålder. Vi hade nog för bråttom o min dotter vill nu inte alls tävla. Hon klarar inte av den pressen. Hon har haft en sån bra känsla en hel del gånger o sen har man inte alltid domaren med sig. Spelar ingen roll då hur fin ponny vi har o hur bra d gått på träning. Skynda långsamt ni har all denna underbara tid framför er. Lycka till med er fina häst!