tisdag 25 juli 2017

TVÅDAGARS PROGRAMTRÄNING HOS LOTTA
Asså hur söööt < 3


Idag har vi varit iväg igen. Dag två av två på programträning hos Lotta Esping i Rappestad!


Dag ett skötte hos sig exemplariskt. Det var lite spännande om hon skulle göra samma idag. Kände att hon var mer på hugget redan innan vi åkte idag (kanske beror på att hon sovit inne i två nätter;).

Visst börjar hon bli riktigt fin. Kul att ha kort att jämföra med i framtiden. Hur hon såg ut när hon kom och hur hon utvecklas:)

Tjingeling!


Ja nu får väl ni som inte gillar hästinläggen blunda, scrolla vidare eller jag något annat:) Jag kommer dessvärre inte sluta med dom, det är en så stor del i mitt liv nu och så och bloggen är ju en del av mitt liv så japp dom är här. Jag har ju inte slutat följa folk som fått barn eller börjat plugga eller gjort något annat bara för de inläggen inte passat mig, utan läst för jag tycker personen är inspirerande eller har fina bilder eller typ så:)Hur som. Emma och jag såg att Lotta Esping som Emma känner lite efter ha gjort praktisk i två veckor och tidigare tränat för hennes syster ( Sanna Esping) lite skulle ha programträningskurs i två dagar hemma. Lotta rider på riktigt hög nivå själv och har en jättefin häst (eller ja hon har fler en en men en är verkligen något extra - Ciwi:). Så vi tänkte det kunde vara kul att vara med på. Just nu är vi jiu där att vi bara vill få rutin att vara på olika platser, lasta och köra och testa nya miljöer för vår stjärna. Så Mao inga direkta krav nu mer än bra träning och erfarenhet. Emma som förut satsade på hoppningen med ponny har ju kommit på att dressyr är mer hennes grej vilket det verkligen är. Hon har talang tycker jag man kan se redan nu. Hon är mjuk och följsam till hästen, dock väldigt grön men ändå ni fattar. Jag ser det iaf och tror på henne:)
Lissie växer ju mer fast hos oss varje dag. Älskar henne verkligen så mycket. Även när hon är sotig och bråkig;) Emma har nog igen än kunnat greppa att hon är hennes. I tre månader har vi haft henne i morgon.

Tak om man hade detta ridhus hemma (hjärtögonnemoji). Luftigt perfekt underlag och ljust. Me like. Emma tränade LB:2 idag som är tanken ska bli hennes debut med Lissie. Lite svårt med ökningar och hålla ihop hela tiden. Lissie vill gärna gå fortare och Emma hinner inte alltid med henne. Men ödmjuka fina ord från våra tränare gör att vi verkligen har stort hopp. Det blir så himla bra med träning. Som jag skrivit innan är ju Lissie en känslig, pigg dam. Hon vill så gärna, motsätter sig aldrig saker. Arbetar som en liten myra. Bara ibland har de svårt att hitta varandra och förstå varandra. Detta är inget man kan dag ett på en ny häst vilken nivå man än är på. Det tar tid och det ska få ta tid, kanske mer tid än om man köpt en läromästare men nu ville vi göra så här. Vi har det bästa nu, vi har tre helt fantastiska tränare Mariette, Nina och så Lotta. Det blir bra det här.Hoppas några av er gillade att följa med oss idag på träning! Btw vill ni läsa min favoritblogg just nu så kika in här. Älskar denna blogg och youtubekanal.

KRAM

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hänger med fast jag håller med Anne som skrev u ngt tidigare inlägg att bloggen verkligen ändrat karaktär, men jag tänker att så är livet och eftersom hästar varit en liten del även av mitt liv så tycker jag det är kul! En blandad kompott helt enkelt!/ E

Anonym sa...

Vore roligt med en film på ekipaget!

MITT VITA HUS sa...

E: Kul att du är med fortfarande vännen <3

Anonym: Ja men det får vi fundera på, jag brukar ju ibland lägga upp klipp på insta med henne. Men en film hit kanske vore något, ska höra med Emmas om hon vill:)

Kram

M

Anonym sa...

Jag är fd hästtjej,hästgård och uppfödning i bagaget, dressyr och hoppning. Bara en olycka som satte stopp för det.
Men saknar inredning, men ni är i en lyckobbubbla 😊

Bättre det är motor i Lizzie, det krävs för att få fram ett bra steg. Ni lär er balansera det, men det går aldrig att driva fram ett bra steg på en häst som saknar motorn.

Lycka till