onsdag 28 juni 2017

LILLLÖRDAG MED GRILL & ROSÉ











Middagen sitter fint nu efter 5! timmar i stallet. Vi har fixat och putsat och ridit och  b a r a  haft det så mysigt i solen. Nu sitter vi på altanen, middagen ovan smakade väldigt gott och nu har vi lite rosé kvar i glasen - Life is good!






Tjingeling raringar!







Vilken härlig sommardag vi fick idag. Jag har ångest varje dag det regnar fast mest för hästen ha ha. Vill tiden att hon ska frysa där ute i hagen men inte heller att det ska vara för varmt så flugorna och de andra flygande odjuren biter henne:S Så här 20 grader sol och lite bris är perfekt:)







Älska på grillad sparris med parmesan och olivolja och flingsalt! Idag blev det till grillad ryggbiff och den goda basilikapotatissalladen. Älskar rosé vin så här på sommaren. Kan ju knappt dricka rött vin längre och iskallt vitt och rosé får funka istället och det tycker jag är såå gott!






Tänkte ni kanske vill ha receptet på denna goda färskpotatis jag brukar göra på sommaren. Receptet kommer från en vän och jag har ingen koll på vart det kommer ursprungligen ifrån:)







Ca 1 kg färskpotatis

1 kruka basilika (eller om man som jag plockar från odlingslådan så en rejäl näve:)

1,5 dl Parmesan riven

1,5 dl Olivolja

3 msk Vitvins Vinäger

3 Vitlöksklyftor



Koka potatisen i saltat vatten tills klar. Låt svalna. Blanda olivolja, vinäger, hackad basilika och pressa ner vitlöken. Riv parmesan och blanda ihop alla ingredienser med potatisen. Serveras varm, kall eller ljummen.



Hoppas ni alla har en topenfin onsdagskväll. Vi ses snart igen!





KRAM












3 kommentarer:

Viktoria sa...

Skålen du har till potatisen, vart har du köpt den? 😊 Såg smarrigt ut!

MITT VITA HUS sa...

Viktoria: Den är från Mateus och jag har köpt den hos 200m2 här i stan❤️

Kram

M

Nazima sa...

Det receptet kär tokgott, är ju svag för både färskpotatis och parmesan o basilika, så det kan knappast bli annat än smarrigt!
Kram