onsdag 26 april 2017

VÄLKOMMEN TILL FAMILJEN
Jag ber så hemskt mycket ursäkt för min frånvaro men jag är så där löjligt nyförälskad och känner mig nästan nyförlöst. Äntligen. Jag tror inte ni förstår hur mycket jag längtat efter detta. Min alldeles egna häst - vår Lissie som jag förstår ni som gillar mitt hästintresse är väldigt nyfiken på.
Det finns ju en lång historia bakom vår Lissie och jag är alldeles för trött för att dra allt just nu (har liksom inte rikligt landat än i det hela) men jag lever ju lite med den här bloggen så jag lovar hon kommer vara ett återkommande ämne;) Men. Idag ska ni få veta lite om vår bruna holländska prinsessa. Lissie som hon kallas är ett brunt sto på 8 år (eller ja hon fyller 1 augusti så egentligen bara 7 år, men alla hästar har ju födelsedag på nyåret så rent tekniskt är hon 8:). Hon heter Explicit V och är alltså född 2009 och är runt 1,70 i manken (men kan bli typ 3 meter när hon leker drake). Hon har en jättefin stam och förväntas prestera där efter (Zippit x Lancet x Flemmingh). Den här tjejen kom i mitten på mars hit med transport från Holland och hon är alltså ett Holländskt varmblod en så kallad Kwpn (SWB heter den svenska varianten och egentligen ville vi ha en svenskfödd häst men det blir inte alltid som man tänkt sig, ibland blir det bättre:). Transporten hit tog väldigt på henne, hon har varit superstressad och gått ner massa i vikt. Nu äntligen börjar (den kräsna) damen lägga på sig och har gått upp en sisådär 100 pannor på några veckor. Hon vill verkligen inte äta vad som helst... Matte har fått handla dyr proteinmüsli och mineralerna smakade visst blä. Hon har temperament i ridningen och är väldigt framåt och pigg. Hon är utbildad LB ungefär och vi har förväntningar på att hon ska kunna prestera mer i framtiden. Hoppa kan hon med. Tom högt och testade igår att hoppa ur sin hage (mitt liv som hästägare började med skakiga knän kan jag lova:S). Idag kändes hon dock lugnare men vi räknar med några veckors invänjnings för henne med och vi försöker bara lära känna henne och ta det sååå lugnt. Gosa och bli borstad är dock bland det mysigaste som finns tycker hon och somnar gärna med hela huvudet i famnen. Får däremot är inte så mysigt. De kan äta upp en häst har hon hört. Speciellt lamm, dödligt farliga...Så det var lite om henne och jag återkommer med mer, men fråga gärna om ni vill veta något speciellt:)

KRAM & god natt (kommer somna vaggad om 5 typ;)


9 kommentarer:

annamaria gunnarsson sa...

Grattis till livet med häst! Hon ser verkligen fin ut, tror det är hon som Maddie har ridit så jag har sett henne från hennes bilder! Får hoppas att M´s får snart åker på bete så ni slipper ta er förbi dom varje gång ni ska till terrängbanan, fast det finns ju omvägar ;-) eller också vänjer hon sig vid dom :-D Ska bli kul att följa er framöver!
Kram/MariaG

Anonym sa...

Kul med häst! För oss som inte är hästspecialister får du göra ett lexicon 😉 Vad betyder LB tex? Lycka till med er nya fam medlem!/ E

Anonym sa...

Visst är det underbart att äga sin egna häst! Har själv tre stycken just nu. Har haft egen sedan jag fick mitt första jobb. Nu har vi egen hästgård så det underlättar mycket. Så härligt att se dem utanför köksfönstret varje dag. Och hade tur att själv få en hästintresserad dotter så vi delar mycket tillsammans./Camilla

Anonym sa...

Gratulerar till er nya familjemedlem :-)

Kram från Ulrika

Anonym sa...

Åhh GRATTIS,,,så himla kul för hela familjen. Lycka till med henne :-)

DammsugarExperten sa...

Extremt fina bilder! vad använder du dig av för kamera..?

Karin sa...

Grattis! Nu börjar en spännande och underbar resa för er :-) Min dotter är vuxen och jag har precis sålt vår sista häst efter 12 år som hästägare och 7 olika hästar blev det. Är lite avundsjuk på er som har allt framför er. Men lite starka nerver behöver man ibland som sagt ;-)

Hanne sa...

Så vakker hun er! Gratulerer så mye med deres nye familiemedlem :-)

MITT VITA HUS sa...

Tusen tack alla för de fina hälsningarna!


Anna-Maria: Ja det stämmer, Maddie red henne när hon kom hit:) Vi ska nog vänja oss vid lammen, de är hemsk söta tycker vi, och det ska Lissie med tycka snart he he;)

E: Det är dressyrutbildningen, programmen heter LD, LC, LB, LA osv upp mot MVC till Grand Prix;) Man kan säga hon kan grunderna he he;)

Dammsugarexperten: Jag använder en Canon 5D Mark II med dessa bilder är det ett 50/1,4 fast objektiv på. Vill byta upp mig lite snart men detta får duga ett tag till;)


Kram


M