tisdag 14 mars 2017

DET BÄSTA I LIVETAsså han är bara sååå söt den här lilla prickiga ponnyn hjärtögonemoji och ni som inte gillar hästinläggen får väl blunda eller scrolla vidare nu;)Mitt hjärtat klappar väldigt mycket för hästarna (som ni vet vid det här laget;) och nu har vi äntligen bestämt oss för att vi ska köpa en egen hurra (Emmas och Alice pappa vill ju inte egentligen men nu har han ändrat sig och insett att det är det här 3/4 av de andra i familjen vill). Vi ska inte köpa just idag kanske men inom 1 år (om och när vi hittar rätt såklart och ja vi har börjat kolla:). Det här beslutet har ju växt fram under lång tid och vi är fortfarande lite fundersamma på vad vi ska ha ponny eller häst och det lutar åt häst, och vi kommer behöva ta lite hjälp. Det är liksom inte lätt som en plätt och just nu har vi ju det jättebra. Så bra som man bara kan, som vi har det med med Hot Spot och hans ägare A (som vi verkligen älskar - båda två väldigt mycket).


Men snart så, snart är det våran tur att ha en egen. Längtar.

KRAM5 kommentarer:

Anonym sa...

Åh det låter spännande och mkt stort o vågat att satsa på egen kuse :) All lycka önskar jag med det! Kanske N kan tänka sig och löra motorsport i skogen där ni rider, så är ni inte så långt ifrån varann iaf ;)/E

Emma sa...

Vad kul! Då blir det ännu roligare att läsa din blogg. Lycka till med hästletandet!

Anonym sa...

Jag har egen häst för tredje gången nu. Vill bara poängtera att det är inte en hobby utan en livsstil. Det tar oerhört mycket tid, och pengar allt från 5000 kr i månaden och uppåt! Det är det som kostar, själva inköpet är inte det dyraste eg! Var säkra på att ni känner er redo, och har tillräckligt med kunskap. En stor häst vore nog bäst, då dottern blir för stor för ponny snart. Stora hästar har dock ofta lite annat temperament än en ponny. En lugn läromästare får ni försöka hitta. Det var lite tips från mig! =) Lycka till.

/Sara

MITT VITA HUS sa...

Sara: Jo jag vet vad en häst kostar i månaden och vi skulle inte köpa om vi inte hade tillräckligt med kunskap;) Just inköpet kommer vi dock ta hjälp med! Emma har ju tidigt ganska mkt storhäst så vi vet vilken storlek vi letar efter sen ska man bara hitta rätt med! Som sagt storhäst är ju med annorlunda från ponny, men det vet vi! C är ju storhäst och jag har haft foderhäst dom var storhäst. Tycker man verkligen ska känna kemin med hästen man köper. Det är viktigast för mig och att den är frisk och sund såklart! ag tror inte det blir en lugn lärmomästare dock utan en tävlingshäst mer!

Kram

M

Nazima på Nazimas mat och hem sa...

Åh, va spännande!!! Hoppas vi får följa med på resan till en egen häst. Det kommer bli kanon för er, tror jag. Jag har själv aldrig ägt en egen häst men min mosters fjordsto var nästa som min egna i och med att jag red henne och skötte henne flera ggr i veckan som tonåring. Min dotter drömmer om en egen( vilken hästtjej gör inte det?!), men vi ska börja att prova och hyra häst i sommar så hon vet vad en egen häst innebär + att hon och lillasyster ska börja med att hyra häst på hästgården nära oss en gång i veckan utöver ridlektionerna.


Önskar all lycka i letandet efter drömhästen!

Kran