onsdag 21 december 2016

TOMTEN ÄR KLAR










Nu ligger en stor hög med julklappar klar här, färdiga & inslagna av tomten!






I år har vi försökt skala ner, endast barnen får klappar. Samtidigt som jag känner att jag vill ge känner jag en viss avsmak med tanke på vad som pågår i världen (jag skänker en del till välgörenhet men önskar man egentligen gjorde mer. Känner mig lite ledsen inombords denna jul som jag egentligen inte vill göra. Jag tänker på  h u r  bra vi har det, tänker på hur andra har det. Jag har iofs jobbat hårt för att vi ska ha det så bra som vi har, men de finns dom som inte ens kan göra det…).






Hej fina ni!






Nu är jag  ä n t l i g e n  ledig fram till mellandagarna. Nattjobbet gör sig fortfarande påmint i kroppen, jag är smått groggy hela tiden. Sovit dåligt på natten efter och haft ont i magen. Fortfarande lite stressad och svårt att varva ner. Jag försöker dock men det är inte helt lätt…


Iår har jag varken bakat pepparkakor eller lussebullar, inte heller något julgodis. Tänker det blir jul ändå. Tiden har liksom inte funnits. Men nu som sagt lite ledig, det ska storhandlas och granen ska köpas idag. Sen ska jag bara försöka peppa mig med massa julmusik och tända ljus här hemma och försöka njuta lite:)


Ledsen att det inte blev en härlig skön julstämning på detta inlägg, som sagt ni läser lite mellan raderna hur jag känner mig. Men. Jag önskar er den allra finaste högtiden av dom alla, min favorit, att ni ska få en så fin som möjligt på det vis ni önskar. Jag lovar försöka kika in här lite mer nu när jag är ledig:)




KRAM









11 kommentarer:

Audry sa...

Vil bare si God Jul til deg og din fine familie, Mia. Elsker å følge deg her på bloggen, og på Instagram.
Det blir jul uansett om man baker eller ikke. Kjøp peppernøtter og skumnisser og ha det trivelig med dine kjære ❤️
Alt godt i det nye året - du er grym! 🌹

Anonym sa...

Hej, läser din blogg ofta men har aldrig lämnat ngn kommentar tidigare. Ditt inlägg berörde mig och dina ord stämmer såväl överens med mitt inre denna jul. År 2016 har varit ett turbulent år, både i världen men även i hemmet då vår son tidigare i år fått diagnosen diabetes typ 1. Det är vår första jul med diabetes och helt plötsligt är julen präglad av val. Julen är dock här, sonen och dottern är lika förväntansfulla som vanligt så det är bara att åka med 🎅🏻😉. Julen kommer även m köpeskinka, köpegodis och med färre klappar 😇. Jag önskar dig en riktigt god jul 🎄./cicci

Viktoria_ sa...

Åh vilka fina paket!!
Vart har du köpt sidenbanden?!
Jag är nämligen på jakt efter marinblåa..

God Jul

Anonym sa...

Jag tänker likadant - det blir jul iaf . Har oxå avstått massa tidigare måsten och hoppas på lugn o ro. GOD JUL OCH GOTT NYTT önskar jag dig / E

Anonym sa...

Hei Mia
Så kloke ord.Ingen liker en stresset mamma og fru-nyt jula og slapp av:))

Det er du verdt!
Du har den beste bloggen ever.

Heidi fra Norge

Anonym sa...

This is why I like you and love your blog...you seem to be a very sweet person. Wishing you and your family a very Merry Christmas and hoping that the new year will bring you much love and happiness! Thanks for a great,inspiring blog.xx

Anonym sa...

Önskar att er Jul blir precis som ni vill ha det.
Här går också tankar och en liten slant till de som har en helt annan jul än oss.

Kram från Ulrika

Jenny sa...

Hej Mia!

Vilket härligt och befriande inlägg. Håller med dig om allt och ja jag kan läsa mellan raderna, men låt inte det som hänt ta din livsglädje. Du är toppen precis som du är!!

Nu önskar jag dig en superfin och lugn jul.

Kram
Jenny

Sofia sa...

Gud vad uppfriskande och härligt med ett ÄRLIGT inlägg om julen! Inte ett *fancy jag lyssnar på Sinatra och kokar knäck i ett perfekt hem och allt är sååå fantastiskt*. Tack för det! Alla med hjärta borde ha dubbla känslor inför julen med tanke på den värld vi lever i. Hur som så önskar jag dig en god jul!

Nettan sa...

Ja du Mia, det blir jul iallafall. Och det viktiga är väl att du o din familj är och blir nöjda. Och det är skönt att läsa att du står för neddragningen av klappar osv. Och dina fina flickor, man och gäster är nog lika glada o nöjda imorgonkväll fast du inte bakat, tro mig.
Håller med Sofie i hennes kommentar,det blir inte trovärdigt för fem öre tillslut!, bara ytligt o patetiskt!
Fina Mia, ha nu en mysig o skön jul med dina nära o kära!
Nettan

Nazima på Nazimas mat och hem sa...

Vilket underbart och befriande inlägg! Kan skriva under på det du skrev. I år tänker flera av oss på de som inte har det lika bra som oss . Vi har blivit bekanta med en syrisk flyktingfamilj och helt plötsligt är Syrien-konflikten på mer nära håll än vad det skulle varit annars, allt blir mer personligt och man blir än mer berörd när tv-nyheterna visar bilder från Aleppo dör de bodde förut.
I år har vi bjudit in dem till nyårsmiddag hos oss och de blev så glada över inbjudan.

Hopppas du och familjen har en mysig jul.

Kramar