torsdag 8 september 2016

HÄR KOMMER SVAREN TILL FRÅGESTUNDENTjingeling igen kära bloggisar!

Vad roligt det var med frågestund, fick lite att bita i känner jag:) Ni längtade efter svaren såg jag - så  n u  kommer svaren här nedan, lite frågor är ju av samma typ så jag har lagt ihop dom lite så hoppas jag ni får ett svar på det nu undrar:) Jag fick pilla med dom en stund så detta är ett förinställt inlägg;)
Jag undrar över hur du gör om du får riktigt godissug eller som jag kan få, riktigt sug att bara frossa i allt. Godis, kakor mm mm. Har du något tips som motverkar?? 

Ja du det där är svårt. Jag tror man får lära sig bara bestämma att nej nu ska jag inte äta något alls. Försöka göra något annat när värsta sugen sätter in. Under min viktresa har jag tagit på mig skorna och gått ut och gått när det varit som värst. Det hjälper kanon, träning överlag hjälper mot sötsur. Sen tror jag även på att minska på sockret i vardagen, det som tryggar. Ta bort allt hemma så det verkligen inte finns något att ta till när suget är som värst. Men sen tror jag även att man ska ta det man är sugen på någon gång i bland. Säg att en gång i månaden så köper man en rimlig påse godis om det nu är det man cravar, eller det där glasspaketet. Om jag kommer hem på kvällen och är trött och hungri och sugen så äter jag alltid först. Dricker massa vatten. Skulle sötsugen vara kvar efter så kan jag ta en frukt, tex. banan. Kan även ta en pro pud i chokladsmak (enda som är ätbar av de alla varianterna;) som är sockerfri och den dämpar sötsuget enormt (4 sp för den som är Viktväktare). Ibland blir det fruktsallad med lite kokosflingor eller kvarg med jordgubbar eller hallon. Det jag behöver träna på är att försöka vara utan sötningsmedel nu tror jag. Blir nästa 
mål i livet.


Är du fortfarande med i viktväktarna?

Ja, men bara online-medlemsakap nu eftersom jag aldrig får tid att gå dit och väga mig och eftersom jag höll på att bli helt fixerad vid vågen.


Tycket du det är svårt att hålla din vikt nu? Hur går det med din viktresa?  Har det varit svårt under semestern?

Ja. Alltså den där fråga är så laddad jag ska återkomma i ett separat inlägg om det. Har inte räknat points under semestern och såklart går man upp i vikt när man ligger på stranden och dricker öl och äter glass och inte tränar. Ingen kärnfysik men å andra sidan så vägrar jag sluta leva. Mat är så mycket i livet och vill försöka kunna leva utan att ständigt räkna allt. Visst man kan äta med måtta, men jag vet att är jag inte strikt med mina 1500-1800 kcal så går jag upp i vikt, skitsamma och det är 2000 kcal äpplen jag äter. Jag har svårt att äta med måtta. Måste vara noga med storleken på portionerna. Men jag kommer återkomma i ett separat inlägg om detta.


 Hur mycket har du gått ner och hur mycket har du kvar? 

Jag har gått ner totalt 40 kg sen jag började. Nu har jag gått upp 7 under semestern  (Jag gick upp 3 när jag började nya jobbet och 4 på mina semesterveckor). Nu senaste veckan har jag inte vägt mig. Vågen är inte allt. Känner att det håller på att gå ner igen.


Kan man få se en före bild och en bild från idag?

Ha ha nej! Usch. Har iofs ingen helbild när jag var som tyngst och det är inget jag är stolt över direkt.


 Hur går det för din man? 

Hur menar du? Med vikten? Har har lite semsterkilon plus han med på magen. Vi får kämpa ihop vidare;)


Funderar du på att börjar eller äter du redan vegetarisk mat med tanke på att det både är bra för hälsa och miljön?

Vi äter vegetariskt ofta, en-två gånger i veckan, typ meatfree monday. Tycker det är bra för miljön och gott:) Skulle själv kunna äta alla luncher veg, gjorde det när jag läste till sjuksköterska eftersom min kursare som jag skrev mycket ihop med var vegetarian:)


Kan du inte berätta om hur du mådde inombords när du vägde som mest? Tex hur då åt, varför du åt på det sättet etc?

När jag vägde som mest var jag mest stressad. Åt när jag hann och det som fanns i närheten och så tränade jag inget vilket är katastrof för vikten. Man behöver röra på sig och stress gör att man går upp. Inombords hann jag nog inte känna efter så mycket hur jag egentligen mådde. Jag är inte sån heller, ligger liksom aldrig och grubblar på hur jag mår, jag kör mest bara på ända in i kaklet. Typ så var det då, när jag vägde som mest. Väggen var nära då.


Hur går det med väggfärgen i sovrummet? 

Den är där den är, vår för kalla Ncs-1500. Ibland är den fin i rätt ljus men eftersom läget är nord-väst upplevs den som kall väldigt ofta. När jag får ett ryck ska den fixas till, vet bara inte när jag orkar leva i renoveringskaos igen.


Vilka är dina bästa skor? 

Helt klart mina RM Williams Boots, så värda de där svindyra pengarna!


Om du inte jobbade som sjuksköterska vad skulle du ist vilja jobba som? Har du haft några andra jobb förut som inte varit i vårdbranschen? Var jobbar du nu som sjuksköterska?

Innan jag blev sjuksköterska jobbade jag som undersköterska på intensivvårdsavdelningen och ett tag på förlossningen och innan det var jag biträdande restaurangchef på max Hamburgerrestaurang. Läste till sjuksköterska efter jag fick Alice. Började jobba med blodcancer på Hematologen och läste till hematologisjuksköterska i Göteborg. Sen har jag ett tag nu varit på sjukvårdsrådgivningen, men just nu jobbar jag på akutmottagningen som akutsjuksköterska - det är superkul! Men om jag skulle jobba med något annat så kanske blommor, tänk att få stå och binda vackra buketter, blommor gnäller aldrig;) Eller jobba ute i trädgården eller kanske med hästar.Vilka är dina topp tre bästa köp i hemmet? 

Dina 5 allra bästa inredningsprylar? Möbel / detalj!


Vår Howarssoffa från Engelsson, nya sängen med gavel och kappa, de dyra lamporna jag äger från Bestlite och Flos, och så min Liv av Jonas Bohlin och så måste jag säga min daggvas från Svenskt Tenn - älskar den.


Vad står högst upp på din önskelista? Bortsett från att alla är friska och glada :-)

Just nu - lampa till matbordet i vardagsrummet! Gärna den där Sarfattin från Flos som jag suktar efter (och har gjort länge - köpte aldrig den i våras som jag tänkte utan satsade på min Mulle min älsklingsväska istället:).  
Vilka bloggar besökar du varje dag? Tre bästa bloggarna? Vilka är dina topp-fem-bloggar som du allra helst läser och inspireras av?

Vi kör sju (åtta) favoriter då:) fast det finns många som jag gillar massor men dessa åtta missar jag aldrig en blogpost på tror jag. Trendenser, Att vara någons fru, House of Philia, Starwomen, Matplatsen, Living by W och Fyra Årstider (Helt enkelt när hon bloggar:). Dessa besöker jag som sagt varje dag när nya inlägg finns (kör bloglovin, perfekt att få notis där:). Men jag har några nya-gamla favoriter jag inte läst så länge eller som jag läst lite till och från som jag med tokgillar. Inredningshjälpen, SimplicityIda Carrol, Linn Olsson, Blondinbella, Nellie Berntsson, Tilda Bjärsmyr, Joanna Fingal, Room Deco, Sanna Ficher och Valeri Aflalo. Ingen rangordning, bara en skön mix, några samma stil, andra inte alls. Gillar blandning:)


Du har så fint hemma, jag undrar i snitt hur mycket pengar du lägger på inredning eller på att göra det fint hemma i månaden. Jag förösker sakta men säkert bocka av min drömlista, men ibland känns det som om pengarna inte räcker till. En bukett kan ju också vara fin förstås.

Om / när du tröttnar på en inredningsdetalj, låt oss säga en ljusstake. Vad gör du med den då? Säljer du nånsin eller ställer du undan? Jag kan ibland tröttna på något riktigt fort, men det känns ju inte heller kul att sälja bort den för en struntsumma så ibland hamnar saken i något skåp... Oops ;)

Har inget direkt koll på hur mycket pengar det blir i månaden, men jag spar, tar av sparpengar och köper det jag vill när jag känner att jag vill. Jag säljer alltid det jag tröttnar på, skulle aldrig få för mig slänga något. Gillar recykling när det gäller möbler, kläder och prylar. Ofta byter jag plast på saker med när jag är lite trött på dom, då hamnar dom i ett skåp ett tag. Jag har ju ett bloppisskonto du kan checka in om du är sugen på något jag haft @mittvitahusbloppis på instagram:)


Vad jobbar din man med? Han verkar så trevlig! Kanske något kontor? Han känns som sen typen. Kanske med försäkringar eller någon typ av försäljning gissar jag :)

He he Nicke garvade när han läste att ni var nyfikna på honom:) Du som gissar - gissar fel. Han är systemtekniker, jobbar inom data-telefonibranchen:) Hemma på gatan kallar alla honom MacGyver, ni vet killen som kan allt:)) min < 3 och ja han är supertrevlig:)


Vad lägger din man pengar på när du köper inredning? Har han något särskilt intresse. Typ motorsport, wiskeysamling eller sånt? :)
Han är motorsportsintresserad - kör Enduro. Så där lägger han en del pengar men annars prylar skulle jag säga. Som typ vilken annan kille som helst så kan ett par hörlurar för flera tusenkronor vara skitkul (förstår jag inte alls;).


Hur mycket för dina barn se på tv / använda dator eller iPad? 

Hur mycket de vill, ingen begränsning. Jag vet ju att de är ute och rör på sig eftersom vi är i stallet jämt när vi är lediga. Där är man rätt mobilfri om man säger så. Djuren kräver ofta all fokus.


Har de veckopeng? 

De har månadspeng 200 Emma/150 Alice och får spara till det de vill ha som jag inte tycker de behöver. Men vi betalar godis, om de vill fika på stan och kläder och så. Sen går det åt en hel del pengar till deras intresse som ni vet, inte gratis att hålla på med hästar. Ibland får de en slant om de viker tvätten, eller städar här hemma typ dammsuger hela huset. Städa rummen får de inget för de anser jag att de bara ska göra.


Och vad tycker de om att vara med på bloggen? Känner de aldrig att "nu räcker det mamma" :D Har själv barn, men de är fortfarande ganska små så intressant att höra om äldre barn. De är fina, dina flickor!Tack rara < 3 De vill vara med, de säger ifrån när de inte vill. Det respekterar jag helt. Ibland blir de dock lite trötta på mig, om man måste fota maten eller fikat innan och de är hungriga ha ha;)


Hur många unika läsare här du i snitt på en vecka? Jag tycker din blogg har växt mycket det senaste! Kul! :)Tack - den har kanske ca 7000-8000 unika läsare i veckan tror jag. Har inte sån koll på statistik:) Bara roligt att ni vill kika in här i mitt lilla cyberspace.


Skänker du pengar till välgörenhet?Ja.


Om du fick bygga ert hus en gång till. Vad hade du isåfall gjort annorlunda / ändrat på? Alltså kanske inte en väggfärg utan mer golv / badrum eller sånt större :)

Större vardagsrum och inga snedtak på övervåningen!


Vilken champagne gillar du bäst?

He he är ju ingen direkt champangkännare, dricker det jag bjuds på typ;) Hem köper vi ofta Moët om jag får välja.


Hur tycker du Malene Birger väskorna håller över tiden? Tänker framförallt på det ljusa fodret.De är nog som man förväntar sig. Ljust blir lite smutsigt så var försiktig om du slänger i malådan typ;)


Hur är Soft Goat tröjona i sina storlekar tror du att de funkar även om man är lite större över armar och byst.Ja funkar utmärkt:) De där är ju mina problem områden, bysten och överarmarna - jag hatar mina överarmar.


Vad är er vardagsrätt som alltid återkommer år efter år.Spagetti Bolognese - tröttnar aldrig:) Men den ska serveras med oregano, vitlök och chili gärna med lite rött vin i, ska även få puttra länge på spisen innan och bli mustig. Jag vill även bara ha spagetti till och massa färsk riven parmesan och gärna ett glas amarone:)


Hur funkar det med golvet i badrummet på övervåningen, hur sköter du det?

Funkar toppen. Vi gör inget speciellt, dammsuger, torkar av med fuktig trasa ibland. Så glad i det golvet.Vilken årstid tycker du mest om?

Sensommar/höst - nu typ!
Har du och dina döttrar alltid haft hästintresse?

 Hur många år red du i din ungdom?

Emma har tjatat om hästar så länge jag kan minnas. Jag drog på saken lite. Jag började rida när jag var typ 10-11, red fram tills jag fick Emma då var jag 24, haft massa medryttarhästar och ridit på ridskola, någon egen fick jag dock aldrig. Det fanns inget sånt intresse i min familj.  Alice tror jag mest vill rida för Emma och jag är i stallet, hon är rädd för att pyssla med hästen, men gillar att rida.


Vilka är dina favoritmärken inom kläder, inredning, porslin, smycken mm?

Oj oj finns såå många märken som är fina. Men kläderna från Malene Birger är en stor favorit. Gant gillar jag när det gäller lite mer klassiska kläder även Busnel. Peak Performance när det kommer till det sportigare. Men jag gillar ju även typ Hm:) Smycken Lily And Rose, Klockor Triwa. Porslin just nu Ostindia från Rörstrand men Musselmalet är en dröm. Inredning, där vet ni nog vad jag gillar:) Gillar typ allt Lindholms och Länna möbler har i sortimentet, klassiska möbler som är snordyra men håller hela livet. Men jag gillar ju även allas vårt Ikea. Blandningen är nog bäst:)Du har så tjockt och fint hår, hur sköter du det?Det  v a r  tjockt och fint. Nu börjar/har det tunnas ut:( Tappade sjukt mycket hår under viktnedgången. Vill ha tillbaka. Bra produkter är ett tips (schampo, balsam och inpackning och ett par droppar hårolja) och de där Olaplexbehandlingarna man kan göra på salong. Sen en bra frisör som förstår sig på hur man vill ha sitt hår, det är ett bra tips med:)


Skulle vara kul att se vad du äter under en dag, kanske skulle du kunna göra en "vad-jag-äter-på-en-dag"? Tips på matlådor som är nyttiga och håller sig fräscha?

Har ju mänger med recept och tips som jag delat med mig här på bra nyttig mat senaste året. Får återkomma med ett vad jag äter en dag inlägg lite senare om det önskas:)


Bästa restaurangerna i Linköping (för det är väl där du bor?)?Aioli, 1854, Storan & Johannes kök. Ska dock bli spännande att få gå till nya Taket bar och Pappa Grappa snart:)


Vart är du uppvuxen för någonstans?Här i Linköping, i ett ytterområde men mina morföräldrar hade gård och likaså mina kusiner där jag var ofta:)


Har du några syskon?

Ja - en lillebror.


Om du fick ta med dig tre personer till en öde ö (inte någon i familjen), vilka skulle du ta med dig och varför?Malin, Pethra och Carola, mina supersis. Alla så olika men så bra ihop, älskar dom och då skulle vi kunna rädda livet på varandra:)


Bästa badet i närheten där du bor?Varamon i Motala, liten bit att åka men en fin dag känns det som man är utomlands.


Anser du att du har bra självkänsla/självförtroende?Japp, alltid haft. Mamma brukar säga att det är som att hälla vatten på en gås. På gott och ont;)


Vad gör du allra helst en ledig fredagskväll? 

Allra helst ligger i soffan med min familj, ser på mysig film med tända ljus i ett nystädat hus och käkar B&J:)
Vad tycker du är viktigast i ett förhållande?Tillit och respekt. Tycker även det är viktigt att man är bra vänner. N är min bästa vän. Delar allt med honom. Sen är ju inte allt jämt en dans på röda rosor, men om kärlek ska bestå så är en vänskap med respekt en stor fördel. Förälskelse kan ju lätt gå över men kärlek är en annan sak.


Vad tycker du är viktigast i föräldrarrollen?Att ge kärlek - villkorslöst. Jag struntar i vad dom gör, bara dom kommer hem hela. Kommer alltid ställa upp till 200% på dom hela livet och ösa kärlek över dom och hoppas dom blir starka trygga individer.


Godaste maträtter (elr. en av dem?)Kan inte välja en;) Jag älskar pasta, jag älskar skaldjur, jag älskar sushi, jag älskar en god grillad middag, kött, fisk eller fågel. Pizza kan ju med vara fantastiskt gott(salamipizza med mozarella, oliver, vitlös och ruccola mmm) även en hamburgare gjord med omsorg på högrev:)


Favoritparfymen?

- Armani.


Hur har det gått med ev. Hästköpinköp/flytt till landet?

Vi har inte kommit längre med det än att det finns i tanken:)


Har du en inkomst på din blogg? Får du mycket rabatter och varor för att du visar upp produkter från ett företag?

Ja jag har en inkomst. Jag märker ut mina samarbeten på bloggen. 


Har du träffat Petra irl? Som driver bloggen House of philia?

Ha ha nej, men hon är säkert supertrevlig:)
Phu vad många frågor det blev - men suuuperroligt. Lite känns privat men jag bjuder på det denna gång:) Jag fick ju även lite önskningar på inlägg, ska se vad jag hinner fixa till. Önska gärna igen och påminn mig om det är något ni verkligen vill se här:)
KRAM


SparaSparaSparaSparaSparaSpara
SparaSpara
SparaSpara

12 kommentarer:

Eva sa...

Du är helt fantastisk! :)

Och Tack söta du, blev så glad att du gillar min lilla blogg.

KRAM

Anonym sa...

Tack för fina svar, din blogg inspirerar verkligen!

Kram kram Hanna

Edun sa...

Va vacker du är på den här bilden!

Gabriella sa...

Så kul att läsa mer om dig! Och håller med Edun här, så vacker bild på dig!:)

Anonym sa...

Vilken himla fin bild på dig!
Tack för att du delar med dig av ditt liv & dina tankar!Hoppas du får en fin helg!/Anna

Anonym sa...

Tack för dina frikostiga svar!!!
Bravvo!

Hälsar Lisa

Anonym sa...

Champagnetips - pol roger , piper , budgetcremanter : Louis buillot , P-lex 🍾🍾🍾🍾 nu är hösten bubbelräddad 😉 / E

Lena* sa...

Väldigt fin bild på dig med massor av positiv energi!
Kram Lena*

Anna sa...

Roligt med alla svaren!
En sak som jag har tänkt på är att det skulle vara bra om du hade en sökruta för olika kategori
tex recept, resor m.m.
Är svårt att hitta tillbaka om det är något man söker efter.
Annars har du en toppenblogg!
/Anna

Marita sa...

Du är BÄST ❤️

blandare sa...

Trevligt :)

Anonym sa...

Att gå ned i vikt är ju du enklaste men ändå nog så svårt. Det svåraste är ju att behålla vikten när man väl gått ned den. Du har inte funderat på om du är sockerberoende?

Det är jag, och boken som förändrat mitt liv är Sockerbomben av Bitten Jonsson, den finns nu i version 3.0.
Jag har gått ned 40 kg och stått stilla i två år. Jag har provat ALLA dieter, viktväktarna 28 gånger, GI, nutrilett, reductil och ja ni förstår men jag har ALLTID gått upp varenda kilo och mer därtill. Det var inte förrän jag förstod att jag var sockerberoende som jag kunde förändra mitt liv.

Kolla gärna in Bittens föreläsning på youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=D5Uzj-7LuGw

Jag har också haft mycket hjälp av OA - overeaters anonymous:
http://oasverige.org

samt
Arteget
http://arteget.se