onsdag 17 augusti 2016

FÖRSTA SKOLDAGEN & FÖRSTA ÄPPLESKÖRDEN












Idag har jag plockat vår första ordentliga äppleskörd och då blev det en kaka såklart. Perfekta melliset när skatterna kommer hem från första skoldagen alldeles snart:)






Tjingeling snäckor!






Idag började skatterna skolan igen efter sommarlovet. Tänk jag har en i 8:an och en i 5:an, inte klokt vad tiden går fort! De var två glada tjejer som tog på sig sina nya höstkläder i morse, glada över att inte vara minst på skolan längre och glada för att bara behöva gå en dag i skolan:)


Idag bjuder jag er på ett äppelkasrecept som jag har haft uppskrivet i mina receptbok länge och som jag inte minns vart jag hittat eller fått det från början ifrån. Men kakan är god iaf (som inte blev så fotovänlig då den sprack när jag la upp den från formen:S) och jag hoppas skatterna och husvakten som kommer hit gillar den:)



















3 st Eko ägg

2 1/2 dl Strösocker

1 tsk Vaniljsocker

50 g Smör

1 dl Eko mjölk

3 1/2 dl Vetemjöl

2 tsk Bakpulver

1 nypa Salt

100 g Mandelmassa

2 st stora Äpplen

Kanel & Strösocker & Smör (till stekningen)





Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smör och blanda i mjölken. Blanda sedan ihop alla torra ingredienser och sikta i äggblandningen och vänd försiktigt runt i smeten. Blanda  sedan i mandelmassan som du rivit. Stek äpplen som du tärnat upp i smör och pudra över kanel och strösocker så de karamelliseras. Vänd ner i smeten. Häll upp smeten i en smörad och bröad form. Grädda i 175 grader i ca 25-30 min. Pröva med en sticka och när kakan inte längre är kladdig är den klar:)


Jag körde glasyr på min kaka idag och strösslade blå vallmofrön över för det var fint, men det behöver man inte. Den är god ändå:)




Nu vänner nästa gång vi ses är det från en annan breddgrad. Hej solen - det ska bli väääldigt fint att ses igen:)




KRAM









2 kommentarer:

Annika sa...

Åh, tycker kakan är jättefin som den är. Ska prova nu i helgen! :) Hoppas ni får en härlig semester!

Anonym sa...

Wow!! Jag tycker att kakan ser både vacker och jättegod ut! Och vilka fina bilder du tar! Denna måste jag testa, ska bara fundera ut vad jag kan ersätta mandelmassan med pga. nötallergi hemma...

Ha en alldeles underbar semestertripp!

Kram Cissi