fredag 8 juli 2016

IDAG HAR DET VARIT ALICE DAG

Alice idag - hela 11 år! Hipp hipp hurra för dig idag min lilla loppa. Det hon önskat sig allra mest var att resa till huvudstaden med mamma, bara mamma och ha en riktig shopping dag, så såklart blev det det. Här har vi precis kommit upp och först på Alice lista stod favvoaffären.Något hon önskade sig mer var att äta där vi alltid äter när vi är i Stockholm nämligen på Vapiano (trots att jag försökte övertala henne till något annat denna gång, men se det gick inte;). Väl på Vapiano så kände hon sig krasslig. Igår hade hon nämligen feber och jag försökte få henne välja en annan dag att åka men se det gick inte så efter födelsedagsmorgonen hemma med pappa och Emma så skulle vi iväg, det var ju liksom bestämt hur mycket feber man än i världen har och hur mycket man än hostar:S När jag beställde maten och pratade med min fina bloggvän S som jag "känt länge" men aldrig träffats för ens först nu helt huxflux (sååå roligt, vi måste ses igen snart snäckan:) så somnade Alice vid bordet hrmm… Men med lite mat i magen och lite piller av mamma så skulle hon orka, fast jag frågade tusen gånger om vi inte skulle åka hem igen.
På vägen sedan från Vapiano så fastnade jag på ett ställe som jag älskar. Mulle mulle, du har funnits så länge i mina tankar...
… och jag har sparat länge men nu var det dags < 3
Lite piggare loppa!
Men vi gjorde många pauser på vägen runt stan, tog en glass här, drack lite bubbelvatten där och bara vilade benen. Stekande hett blev det visst med och vi som klätt på oss med både kofta och jacka eftersom det var typ + 12 och regn när vi åkte phu.
Jag fick tillåtelse till att besöka min favvobutik, nu när vi ändå var uppe liksom så var det helt ok tyckte Alice. Hon vloggade från en soffa i närheten medans jag inspirerades och shoppade lite:)
Jag gillar de där lamporna alltså. Mest bordsvarianten dock!Sen tycker jag dessa är galet snygga med.


Sen blev det eftermiddag, vi hade shoppat loss en sval klänning till Alice som febersvettades i hettan stackaren (ville fortfarande  i n t e  åka hem:S) och satte upp håret i en knut och satte oss i skuggan med en juice och en rostad surdegsmacka att dela på som energipåfyllning.
Min juice från Joe & The juice med smak av jordgubb, fläder och banan var himmelsktgod i hettan.Lite piggare men sen däckade hon i den milslånga kön hem som tog oss 4! timmar…

Hej finaste!
Nu ursent inlägg och ni kanske läser detta redan i morgon?! Jag ska precis alldeles strax bädda ner mig, lika trött som jag vet inte vad. Min trött-koma tycks liksom aldrig ta slut. Måste komma igång med träningen igen:S eller typ få semester…Ni ser ju ovan vad jag roat mig med hela dagen idag och ni har mer bilder på instagram om ni önskar. Jag hoppas hinna kika in i morgons igen till er, så just nu säger jag bara  - hoppas ni haft en fin start på helgen denna fredag och see u soon again!
KRAM


11 kommentarer:

Anonym sa...

Säger inte att det är fel men måste säga att jag blir lite chockad ändå... Köper mellanstadieflickor väskor i dessa märken nuförtiden?! Gäller det de flesta eller endast ett fåtal? Mycket har annars hänt sedan jag var i samma ålder på 90-talet!

Anonym sa...

Den grå påsen! Spännande och se vilken färg för modellen gissar jag är baywater 😉 /E

Anonym sa...

Visste inte ens att barn i den åldern hade koll på så dyra märken.

MITT VITA HUS sa...

Anonym & Anonym: Jo idag har nog mindre barn mer koll på både ont och gott, kanske också de som har storasyskon och som följer sociala medier. Jag anser dock att det egentligen inte spelar någon roll om det är ett märke eller ej, bara man tycker om det man köper för sina sparade pengar. Jag tror inte Alice gillar dessa väskor bara för "märket" liksom utan hon har sett en fin väska som någon haft och som hon vill ha, inget fel med det. Sen att hon tar alla sina sparade pengar som hon fått både i födelsedag och julklapp och månadspengar som hon sparat anser jag inte fel, bättre det än lägga dom på godis eller teknikprylar som tex. airboards som är så himla poppis just nu bland alla ungar. Eller? Sen är ju MK inte det dyraste på marknads direkt, skulle jag säga, tycker nog snarare det är bland de billigare märkena, men det är jag!

E: Mmm mycket spännande va??;) Nu är den impregnerad men jag lovar visa snart < 3

Kram


M


MITT VITA HUS sa...

Anonym: Förresten vad kostade inte en Busnel på vår tid??;) 90-talet, då hade ju alla dom liksom, även jag och jag fick spara och tjata innan jag fick en. Det är väl lite samma sak? Eller?

Kram

m

Anonym sa...

Ja jätte! Nu får det va slut på piinan....😉 Jag har min busnel kvar köpt typ 88 om jag inte minns fel. Det är tom nr 2 då jag slet ut den första som var röd/vit minns jag 😊 Vad hade du för färg Mia? /E

MITT VITA HUS sa...

E: En blå och vit rackare:)

Kram

M

Anonym sa...

Fast ändå 11 år och märkes väska?
vad sänder du för signaler till era barn? Ni köper saker som inga andra men hur mycket gör ni på semestern ihop? En dagutflykt till Stockholm?
Personligen investerar jag i tid i mina barn. Att vara ledig och slippa måsten är ju mer värt än vilken väska som helst! Så vi lägger vår pengar på resor upplevelser i stället! Tiden med barnen kommer ju inte igen?
Jag har förstått att du prioriterar annorlunda och det är ju så olika!

MITT VITA HUS sa...

Anonym: Jag har inte köpt henne väskan - igen - hon har köpt den själv för sina egna sparade månadspengar och födelsedagspengar och julklappspengar. Många i hennes klass har MK väskor, även de i klasser under. Det är bara en väska…


Det är väl inte så att jag inte lägger tid på mina barn, då tror jag du förstått detta helt fel… Jag lägger all min lediga tid på mina flickor i stort sätt och ser till att göra det allra bästa livet för dom så jag förstår inte ditt resonemang riktigt. Deras behov har alltid gått före mina egna! Du har ingen aning om hela mitt liv bara för du läser här. Vi gör massor saker på semestrarna ihop, bara för man inte skriver om allt på en blogg är det så att man inte gör det då?? Jag tror du syftar mest till att vi inte reser jämt om jag läser din underton och det har sina själ (som eftersom du läser här redan borde veta då!). Sen tycker jag personligen att semester ihop inte heller m å s t e vara en utlandsresa, tiden ihop hemma är så mycket viktigare för återhämtning så man orkar jobba årets andra 48 veckor. Men lugn och fin, de ska få åka till Kreta i år om du känner att det stillar din oro. Om nu dina barn blir lyckliga av att ni lägger er tid på upplevelser och resor så är det helt ok med mig, jag kritiserar dig inte, men vi alla gör våra val av olika själ och jag tycker du är orättvis när du säger att jag inte lägger tid på mina barn bara för vi inte reser som sagt. De får hur mycket tid och kärlek av mig som jag bara kan ge och jag vet att de är två mycket lyckliga tjejer jag har.


Kram

M

Anonym sa...

Men vad är det för dumheter! alla gör som man vill och sthlmsresan var ju flickans önskepresent på ledig dag och inte semester. Res du anonym med dina barn så gör MIa och andra som de vill ....orka 🤔😁

Anonym sa...

Såklart Mia gör som hon vill. Och jag gör som jag vill.
Tyvärr kan en kommentar låta hårdare en vad den var tänkt i skrift.
Och nu är det ju så att Mia gör massor med saker som hon inte skriver om. I min enfald trodde jag att man som bloggare skrev om de utflykter man gjorde. Men nu vet vi det.
Det jag vände mig mest emot var väskan. Egentligen. Jag är ju hopplöst ute och visste inte att MK väska är det nya converse i Tallboda bara.
Allt gott.