söndag 28 februari 2016

RECEPT - VÄRLDENS GODASTE PAVLOVA














Nästan bortglömd ibland, med sååå god! En enkel Pavlova med massa fluffig grädde och färska bär. Denna blev verkligen kalasgod med daimkrisp och färska bär på:)





God förmiddag sköna söndag!






Idag är det lite segt här hemma efter igår och vi kör helt enkelt lite lat söndags häng med att göra så lite som möjligt mao. Fast snart är jag nog redan rastlös och vill hitta på något;) Jag tror iaf en söndagspromenad står på schemat, det ska bli skönt eftersom jag ätit lite mer både i förrgår och igår;) Ni vet det kallas balans:)


Igår hade vi vänner här på mellomys, utan så mycket mello (skatterna med vänner tyckte det var mycket roligare att se skräckfilm på övervåningen tydligen;). Vi åt och drack gott och hade det supertrevligt till midnattstimmarna. Sen däckade jag helt i sängen:) Men jag tänkte såklart dela ett recept av det jag bjöd på här hemma igår och det är receptet på världens godaste Pavlova. Brukar göra denna men nu var det länge sedan (sist gjorde jag den med hemkokt lemoncurd och det blev med supergott:).














5 Äggvitor

2 1/2 dl Socker

1 1/2 msk Maizena

1 tsk Vitvin's vinäger

En skvätt citronsaft

5 dl lättvispad grädde

4 st dubbel Daim

Färska bär

Florsocker




Gör så här:


Det här är världens enklaste att göra. Inga fancy maskiner behövs men gärna en elvisp;) Vispa upp äggvitorna till fluffigt skum och tillsätt sockret under vispning. Sikta sedan ner Maizena mjölet och pressa i lite citronsaft och även vitvin's vinägern. Vispa till hårt skum. Bred ut på ett bakplåtspapper på en plåt (tänk på att den i ugnen kommer flyta ut lite grann). Grädda i ca 150 grader i ca 1 timme och 15 minuter (lite beroende på vilken ugn man har såklart:). När färdig gräddad ska den ha en krispig yta och ett mjukt inre. När den svalnat lägger du först på grädden, sedan daimen du hackat i mindre bitar och till sist bären. Pudra över med florsocker och servera och njut!





KRAM











2 kommentarer:

Anonym sa...

Pavlova är ju verkligen gott! Måste bara tipsa om Ricekrispiespavlova, finns recept på Matplatsen, sök på pavlova, den är verkligen to die for:)

Joanna- 8 självmordsförsök senare- Livet med Asperger och Bipolär sjukdom sa...

gott