tisdag 23 februari 2016

RECEPT - THAILÄNDSK BIFFSALLAD
















Dagens lunch som jag gjorde idag kommer från Viktväktarnas nya bok Smart Vardag med Amir Kheirmand och heter thailändsk Biffsallad. Denna sallad smakar mycket. Både hetta och syrlighet med liten sötma och känns krispig och fräsch. Både mättande och gott och nyttigt, bästa kombon tycker jag:) 



Tänkte vara snäll och bjuda er på receptet idag, ni som inte har kokboken (själv fick jag den i present av Viktväktarna förra veckan och den finns om man vill att köpa på deras hemsida:). Receptet är för 4 personer och varje portion är värd 7 smart points om man nu är Viktväktare (jag brukar välja att äta någonstans runt 5-7 points till lunch, så jag tyckte denna rätt blev perfekt:).








4 Port



125 g Risnudlar

1/2 Gurka

3 Salladslökar

2 Morötter

150 g Sockerärtor

1 knippe Rädisor

1 röd Chili

1/2 msk riven Ingefära

2 Lime

2 msk Farinsocker

1 msk Fisksås

600 g Lövbiff

1/2 kruka Koriander

1/2 kruka Mynta





Gör så här:



1. Strimla upp morötter, gurka och socker ärtor. Skär salladslök i mindre bitar och klyfta eller slanta upp rädisorna. Lägg alla grönsaker på ett fat. 2. Blanda en sås på pressad lime, hackad chili, farinsocker och fisksås. Låt stå och dra en stund. 3. Stek lövbiffen i mycket het pannan ca 30 sekunder på varje sida, salta och peppra. Lägg åt sidan och låt vila en stund. Tänk på att du steker köttet när det är rumstempererat, inte direkt från kylen. man kan med fördel ha köttet framme minst 30 minuter innan det tillagas. 4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning och när klara blanda ihop med grönsakerna. 5. Nu häller du såsen över och strimmar upp kötet och lägger ovanpå. 6. Avsluta med att grovhacka de färska kryddorna och strö över. Servera på ett stort fat och njut!





KRAM













1 kommentar:

Therese sa...

Tack för ett supergott recept! Testade det nu ikväll och även sambon som normalt är skeptisk mot rätter med mycket grönsaker i gav tummen upp ��