söndag 10 januari 2016

RECEPT - GRANOLA X 2









Granola är himla enkelt att göra hemma själv och tusen gånger bättre än köpevarianter. Här hemma äter vi vår granola med naturellkvarg eller yoghurt. Idag tänkte jag bjuda er på de två recepten jag gjorde här om dagen. Nu kan man ju variera sig i oändlighet med frön och nötter och den smak man gillar allra bäst, men principen och grunden är ju den samma:)






Psst även gott att toppa med antingen färska eller frusna bär. Idag blev det hallon från svärfars trädgård som jag hade i frysen.




5 dl Havregryn

5 dl Dinkelflingor

1 dl Sötmandel

1,5 dl naturella Cashewnötter

2 dl Pumpakärnor

2 dl Melonkärnor

3 msk Chiafrön

3 tsk Ekologisk vaniljpulver

1,5 dl Honung

1,5 dl Kokosolja

1 dl Torkade Tranbär

0,5 dl Gojibär

1 dl Rostade Kokoschips

1 dl torkade Blåbär





Tänk på att köpa av Ekoprodukter, de smakar oftast bättre tycker jag och det känns så mycket nyttigare. Smält kokosoljan tillsammans med Honungen på svag värme på spisen tills helt flytande. Blanda havregryn och dinkelflingor med pumpa - och melonkärnorna och chiafröna. Häll i vaniljpulvret och rör ihop väl. Hacka örter och vänd i. Nu häller du honungen och koksfettet över allt och rör tills allt är jämt fördelat. Rosta i ugnen på ca 175 grader i ca 30 minuter, rör om då och då. Stäng av ugnen och öppna luckan lite, låt stå och torka till tills granolan känns knaprig. Nu tar du ut och blandar i de torkade bären och även kokosflaksen. Förvara i en burk (receptet ger ca i stor burk).







5 dl Havregryn

5 dl Dinkelflingor

2 dl Sötmandel

1 dl Hasselnötter

2 dl Pumpakärnor

3 msk Chiafrön

4 msk Kakao

1 tsk Vaniljpulver

1,5 dl Honung

1,5 dl Kokosolja

2 dl rostade Kokoschips





Samma princip som ovan. Smält kokosoljan i honung. Blanda ihop alla torra ingredienser. Fördela kakaon jämt i blandningen. Rosta i 175 grader i ca 30 minuter, glöm ej röra om då och då. Blanda i de rostade kokoschipsen när blandningen är torr och knaprig. Förvara i burk:)





Lycka till med recepten om ni testar! Jag vet att ni vv-are som kikar in här undrar om jag kan skriva ut smartpointsen i recepten och jag ska försöka bättra mig på det. Inte alltid jag räknar ut alla recept utan som den här granolan så letar jag i appen efter en liknande som jag jämför med. Så jag räknar att denna är ca 5 sp för 1 dl, men jag brukar ta 1/2 dl om jag äter och då räknar jag 3 sp. Tror det stämmer hyfsat. 





KRAM











5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har aldrig gjort granola, men måste absolut testa att göra fruktgranolan!
//Ingela

Anonym sa...

Jag blir så himla inspirerad av dina mat och motions inlägg - så härligt (och avundsvärt) att få till den där balansen där man tar hand om sig själv men fortsatt njuter av allt härligt... Väldigt gärna mera recept från din vardag, mat och motion. Saknar dina veckans vv-inlägg också! Kram en som också kämpar på med vv

mittdittovitt sa...

Ser mumsigt ut! Vartifrån är din söta frukostskål ifrån?

Kram

Jacob William sa...

Great idea and super cute!

________________________
American Actor HD Wallpapers

MITT VITA HUS sa...

Anonym: De kommer snart igen:) Ska bara köra igång ordentligt först själv:)

Fia: Den kommer från Fide Fajjans.

Kram

M