fredag 6 november 2015

VAD SKYMTAS HÄR?


Ja vad har vi här då??

Godmorgon fina fredagen och ni bästa!

Här har dagen startat med en sovmorgon som var välbehövlig. Har haft lite dåligt med sömnen ett tag och somnat sent och vaknat tidigt och igår när jag äntligen kom i sängen var klockan igen alldeles för sent.


Vad gjorde jag mer igår då? Som ni ser ovan så har vi blivit med gardiner. Det var verkligen något vårt hem behövde för mysfaktorn. Det har känts för tomt för länge. I våras skulle jag egentligen ta tag i lite men suget att pyssla hemma fanns inte riktigt, jag hade all fokus på min kropp och min hälsa istället. Nu till denna höst kände jag hur suget kom tillbaka. Nu ville jag börja fixa här hemma igen, något jag älskar men i mellan åt blir väldigt trött på. Sen kan man ju inte ta allt på en gång. Men nu när sovrummet börjar bli något så när färdigt (vi väntar bara på leverans av det vi beställt:), så är vardagsrummet nästa att bygga vidare på. Vi har en bra grund, soffan från Engelsson, marmorbordet, fint snöskåp och några lampor. Vi skulle vilja byta ut matbord och stolar och det stora skåpet. Vi vill ha en ny taklampa över matbordet, men vi skyndar långsamt. Jag vill satsa på kvalité och gärna design som håller många år framöver. Så har vi tänkt hela tiden. Men det här med värme i ett hem och ombonad sitter ju mycket i textilerna. Vi är på gång med matta nu. Det är svårt. Vill inte ha så luddigt, vill ha lite kortare hår, gärna lite silkigt och mjukt, gärna i någon sober färg och som ni såg igår så har jag en del prover på gång. 


Igår sedan satt min älskade fina upp skenor i taket (från Kirsch måttbeställda) till gardiner. Jag vill ha vackra gardiner, gärna lite lyxiga med hotellkänsla. Just nu har jag grå på prov för att känna av lite med hur färgen ska vara. Dock vill jag nog ha lite ljusare grenig och sen när jag hittat "mitt" tyg så ska en sömmerska få sy upp då det blir ordentliga (de här Ikea-gardineran är allt annat än rakt sydda;). Jag gillar känslan redan. Det blir bra det här.Nu dags att göra den här fredagen till den bästa. Önskar er den allra finaste starten på helgen!
KRAM

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så snyggt!

Nilla Tankebubblor sa...

Jättefint med gardiner!

Anonym sa...

Vad heter gardinerna?

www.saramadeleine.se sa...

Jättefint, jag känner ett riktigt inredningsbehov själv just nu.

Nazima sa...

Åh, va fint det blev med gardinerna, och precis som du skriver att man får hemtrevnad med textilier, vi har just nu mörbrungrå längder i vår matsalsdel som vi är mycket nöjda med, minns inte om det var från Ellos eller Jotex jag klickade hem dem. Men snart ska de ner igen till förmån för julgardinerna.
Är grymt sugen på att införskaffa lite nytt adventspynt/ljus att ha lagom till advent.

Kram

Anonym sa...

Ja det blir mer ombobat o mer "klart" i ett rum med gardiner. Men snälla dra ut dom hela vägen in till väggen, blir sååå mycket finare då.

Kram