måndag 2 november 2015

HIMLA GOD ANDALUSISK GRÖNSAKSSOPPA








Det här måste ni testa - Andalusisk grönsakssoppa med kikärtor och tomat!



Tjingeling fina ni!





Först vill jag bara säga tack för era fina värmande ord, jag är så tacksam över er som kikar in här som är så snälla och fina och lämnar rara ord till mig. Kärlek till er!


Idag tänkte jag bjuda er på vad vi ska äta till kvällsmat här (jag har redan förberett eftersom vi kommer strax hoppa i stallkläderna för att hinna rida lite i den fina höstsolen och jag vet hur hungrig man är sen när man kommer hem då, då är det perfekt att ha maten redan klar;). Det blir ett favoritrecept som jag har och det är ett sånt där perfekt recept när man vill försöka äta köttfritt någon dag i veckan och sen är det ju såå gott med mustiga soppor så här på hösten.









4 portioner



1 st gul Lök

1 st Zuccini

3 msk Olivolja

2 st Vitlöksklyftor

2 msk Tomatpuré

1 msk flytande Honung

2 tsk Spiskummin

1 tsk Paprikapulver

1 tsk Salt

1 krm Cayennepeppar

1 burk Plommontomater

1 dl Vitt vin

5 dl Vatten

2 bitar Grönsaksbuljong

2 burkar Kikärtor

1/2 kruka färsk Timjan

1 påse Taralli (lökskorpor)



Persiljeyoghurt:


2 dl Rysk Yoghurt

1/2 kruka Persilja

1-2 Vitlöksklyftor

1 krm Salt




Gör så här:


Hacka lök och zuccini i fina små bitar. Hetta upp 3 msk olivolja i en rejäl gryta (tex Le Creusets). Fräs sedan lök och zuccini med två pressade vitlöksklyftor på medelvärme i ca 2-3 minuter. Tillsätt tomatpuré, honung och kryddorna (inte den färska timjan, den väntar du med men de andra + salt). Rör sedan ner plommontomaterna, vinet och vatten tillsammans med buljongen. Låt puttra en stund 20-30minuter ca. Rör ihop Persiljeyoghurten och ställ svalt medans soppan puttrar på spisen. Häll sedan av  kikärtorna och skölj av. Ha ner i soppan och värm upp. Vi mixar alltid soppan slät med stavmixer, annars har jag två som inte äter alls;) Men egentligen ska den bara mixas slarvigt så en del av kikärtorna behålls hela. Hacka timjan fint och strössla ner i. Servera med lökskorporna och med persiljeyoghurten. Bon Appétit!





KRAM















8 kommentarer:

Anonym sa...

TACK för detta tips!!!! Jag är vegetarian o behöver verkligen alla tips jag kan få på bra o god mat. Kommer definitivt prova detta!!

Kram Marie

Milla sa...

Wow vad gott det ser ut! Och lökskorpor har jag aldrig hört talas om - var hittar man dem i gör hylla? - men låter spännande.
Läste ditt inlägg om kommentaren, och det är ju så TRIST men tyvärr inte ovanligt, det verkar så enkelt för en frustrerad människa att ge sig på en annan med taffliga ord. Fortsätt i din goa anda du så spricker alla troll när solen går upp och får oss andra att le. Kram!

Mitt hus med trädgård sa...


Åh vad det låter gott!!
Den ska jag absolut testa!

Camilla

Anonym sa...

Ser supergott ut! Detta måste jag göra! 😀 Och ett plus för ett vegetariskt recept

Mamma till tre



MITT VITA HUS sa...

Milla: I delikatessdisken på Ica Maxi hittade jag dom:)


Kul att ni gillade:)

Kram

M

Gabriella sa...

Åh så spännande och gott! Kul med recept, det blir jag sugen på att prova:)
Kram

Annelie Andersson sa...

Jag är med i VV, den låter jättegod, så jag undrar om du vet hur
många pro points blir en portion?
Annelie

Annelie Andersson sa...

Jag är med i VV, den låter jättegod, så jag undrar om du vet hur
många pro points blir en portion?
Annelie