torsdag 10 september 2015

DAGENS MIDDAGSTIPS: BEEF YAKINIKU









Yummie!




Hej raringar!





Redan torsdag idag!! Var tar veckorna vägen egentligen?! Försöker njuta till max av hösten just nu och idag har det faktiskt varit en riktigt härlig höstdag:)


Idag tänkte jag bjuda er på ett middagstips här igen. Ni verkar gilla dom?! och jag älskar ju laga mat (och äta den;), så jag ska försöka bjuda mer på recept här på bloggen framöver. Idag blir det Beef Yakiniku, en japansk inspirerad maträtt som är supergod. Syra, hetta och nudlar med grillat kött. Älskar ju lime och koriander smak på maten och jag älskar det asiatiska köket, gör ni det med så ska ni testa detta.









4 Portioner



500 g Ryggbiff (ekologisk)

300 g Nudlar

250 g Pak Choi

1 knippe rädisor

2 Lime

Olja

1 knippe Gräslök

1 knippe färsk Koriander

Salt & Peppar



Sås:

1 dl Japansk soja

1/2 dl vatten

1/2 dl Råsocker

2 st Vitlöksklyftor

1 tsk Sambal Olek

1 msk Ingefära




1. Börja med såsen, dvs blanda ingredienserna, riv vitlöken och riv ingefäran, blanda noga. Låt koka upp i en kastrull i några minuter. 2. Gör ordning grönsakerna i en skål. Strimla Pak Choi kålen, skär rädisorna tunt, riv skalet på en lime som du tvättat noga. Pressa sedan i saften från Limen och blanda tillsammans med en msk olja och smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra en stund. 3. Strimla ryggbiffen och stek i 1 msk olja i mycket het panna. Häll på såsen och fräs i några minuter. 4. Koka nudlarna i saltat vatten, nudlar går fort så håll koll på tiden. Brukar vara 2-3 min max. 5. Blanda ihop köttet och nudlarna, och de kripsiga grönsakerna på ett stort fat, strössla över gräslök som du hackat fint och lite färsk koriander. Lägg upp några limeklyftor till servering på fatet. 5. Ät och njut:)





KRAM













5 kommentarer:

Bromans Bravader sa...

Mmm, låter supersmarrigt!

kram
Jannike

CK Stenfelt sa...

Ser supergott ut ! Hur många points ? Kram C

Ulrika sa...

Ja, detta låter mums :) Hur många points räknade du ut det till? Kram

MITT VITA HUS sa...

C & Ulrika: ca 11-12 Pp lite beroende på hur mycket nudlar man tar, jag väger alltid min mat😘

Kram

M

Emilia - Zollsgatan sa...

Låter ju supersmarrigt! Något jag ska prova inför helgen. Gillar verkligen dina receptinlägg :)
Kram