onsdag 29 juli 2015

MY THAI FOR DINNER









Kvällens mumsiga middag!





Tjingeling raringar!






Nu är jag så mätt så magen står i fyra hörn!! I kväll blev det nämligen min älsklings thai-rätt Pad thai till middag. Alltså det här är ju bara såå himla gott, fräscht med lime och krispiga grönsaker och så lite hetta från chilin tillsammans med lite salta nötter. Väljer  nästan alltid Pad Thai när jag äter ute på Thai-resturang:)


I kväll serverade jag i små läckra kina-boxar som jag köpt (såklart!) på Leila's General store, så mycket roligare att äta när man gör det lite mer speciellt, vare sig man väljer att duka fint, tända ljus eller lägga upp på snygga fat, det gör så himla mycket faktiskt. Man äter mycket med ögat med;)












Jag gör min Pad Thai så här (jag föredrar min Pad Thai med kyckling men du kan ju självklart göra den med annat kött, te.x. fläskfilé eller liknande):



1. Börja med att göra en sås på ca 2 1/2 msk Japansk soja, 1 msk Fisksås, saften från 1 lime, 2 msk flytande honung, 1 msk sesamolja och 1 tsk sambal olek, 1 msk riven färsk ingefära och ca 30 g jordnötter. Mixa ihop allting och ställ åt sidan.

2. Förbered grönsaker genom att strimla en halv rödlök + ett gäng sugar snaps, skölj av groddar. Bryt upp ett halvt blomkålshuvud till små buketter. Hacka en halv röd chilifrukt, och pressa en till två klyftor vitlök. Lägg upp allt i små skålar förberett.

3. Strimla 4 st kycklingfiléer och förbered en wokpanna på spisen. Wokpannan bör bli riktigt het innan du steker.

4. Koka upp vatten, glöm ej salta lätt. I vattnet ska du koka ett paket risnudlar enligt förpackningen (självklart kan man ta andra nudlar te.x. äggnudlar om man föredrar det). Men vänta med att lägga i nudlarna till sist, de går nämligen superfort att koka dom:)

5. I pannan steker du kycklingen i ca 1 msk sesamolja, salta lätt och stek även ner chilifrukten och den pressade vitlöken. När kycklingen börjar bli klar häller du ner alla grönsaker och såsen du gjorde i början. Blanda ihop och woka någon minut till. 

6. Fös blandningen i wokpannan åt sidan, knäck, på den tomma sidan, ner ett ägg och vispa runt och blanda sedan ihop med kycklingen och grönsakerna.

7. Nu när nudlarna är kokta och kycklingblandningen är klar så vänder du ihop allt. Servera i fina boxar eller en djup skål, strö över lite jordnötter och gärna lite mer böngroddar. och servera med ät pinnar och några klyftor lime. Klart!





Nu filmkväll med älsklingarna under en filt i soffan och massa tända ljus. Ha en toppen kväll nu vänner!





KRAM










1 kommentar:

Anonym sa...

Det är min favoriträtt också, älskar pad thai och är jämt på jakt efter det perfekta receptet. Ska prova detta! /Emelie