fredag 5 juni 2015

MIDDAGSTIPSETMmmm sååå gott med Pasta Vongole! (skål från Mateus)


Tjingeling vänner!


Jag har verkligen varit all-time rekord sämst på att blogga senaste två veckorna, fy på mig! Det har verkligen varit fullt upp här med allt möjligt, alla avslutningar och en massa festligheter, lite wic makeover och annat. Men nu ska jag skärpa mig promise;)


Idag blir det ett middagstips här iaf på bloggen. Pasta Vongole, det första man ska beställa när man kommer till Italien. Så gott och fräscht, älskar denna rätt! Tyvärr gör jag den allt för sällan här hemma, då det bara är jag som gillar de där små musslorna. Men detta passar ju utmärkt att bjuda på varför jag gjorde det här om dagen till ett lunchmöte.Så här gör man (och det kan vara en av de enklaste rätterna man kan göra så det här klarar ju alla):


1. Köp hem ett nät med Vongolemusslor (hittar du inte dessa kan du ta hjärtmusslor, det är nästan samma sak). Lägg i musslorna i ordentligt saltat (typ västkustsalt) kallt vatten så de spottar ur sig all sand de kan ha i sig. Detta går bra att göra någon timme innan du ska använda dom. 2. Skölj sedan av i kallt vatten och kontrollera att alla är hela och fina. 3. Sätt på pastavatten och koka Spagettin enligt anvisning. Glöm ej att salta vattnet rejält! 3. I en bra gryta, typ en Le Creuset, fräser du sedan fyra klyftor vitlök som du hackat fint i olja och en liten klick smör. Ha även i ett halvt knippe bladpersilja som du hackat fint. 4. Sedan i med musslorna i kastrullen och på med ca 1 dl vitt vin och koka upp hastigt under lock tills alla musslor öppnat sig (tar max 1-2 minuter). 5. Blanda sedan musslorna med spagettin och ha även i en halv hackad chilifrukt och resterade halva bladpersiljeknippe när du bladar ihop allt. 6. Häll upp på ett fint fat eller en stor skål och servera med gott vitt bröd och ett glas vitt vin och njut!Ha nu en toppenfin fredag vänner, kan man hoppas på att sommaren är här nu?? Det håller jag tummarna för iaf:)

KRAM

Inga kommentarer: