tisdag 2 december 2014

LITE ADVENT HOS OSS

 
 
Nu till advent dekorerar jag med tända ljus, och vinterväxter som amaryllisar och hyacinter. Ljustakarna står i fönstrena och där hänger det även stjärnor. Jag tycker om att blanda både mässing och silver och jag är så glad för mina vackra saker från Svenskt tenn som känns som klassiker som kommer hålla många år framåt. Ni som ville se nya lampan uppsatt, så här blev det. Dock bytte jag till vit sladd (precis som den här mest inspirerande bloggerskan:), gillade inte den svarta som ingick!
 
 
 
 
Hej finaste vänner!
 
 
 
 
Hur har ni det?
 
 
 
Här har jag precis börjat fixa lite julklappar till mina älsklingar. Jag tycker det är så himla smidigt att klicka hem lite och sdan bara svänga bort till affären och hämta. Slippa all julstress i affärerna utan köra på lugn och ro-shopping istället:)
 
Men, jag måste erkänna, känner mig allt lite stressad med allt som ska göras innan jul. Måste bli bättre på att koppa bort det och tänka "det blir jul ändå". Men det ligger nog i min natur, mitt sätt att vara, att känna så här. Jag vill ju alltid ha precis ordning och reda och det är ibland omöjligt när tiden inte riktigt räcker till! Någon mer som känner så?

 
Förra veckan fick jag hem ett stort paket med lite smått och gott från Svenskt Tenn bla. lite nytt och fint till granen i silver, men även fina ljusmachetter. Blev jättefint och lite vinter-juligt på silverljustakarna:)


Ha en toppenfin tisdagskväll nu vänner, ikväll här har v gymnastikavslutning att gå på:)KRAM 


10 kommentarer:

Anna sa...

Jättefint!

Jag investerade nyligen i vänskapsknuten från ST och är så glad för den!

Och ja, jag känner igen mig, har också höga krav på mig själv och vill ha allt på ett visst sätt... Ibland en stor nackdel. Man lära sig att sänka ribban, lättare sagt än gjort!

KRAM till dig!

Anna

Anonym sa...

Jättefint hos dig:) Ta det lugnt i all julstress nu!
Kram

alexochcarin sa...

Känner Preciiis igen mig i det du skriver.. och så läser man blogger/fb/instagram och matas med illusionen av att "alla andra" hinner allt. MEN det är nog inte så och man måste nog vara snällare mot sig själv och tänka "good enough"!!

Och du har verkligen ett superfint hem:)
Älskar ljusstakarna- dom står på min önskelista;)

kram!

Anonym sa...

Så himla fint du har det, stilrent och tjusigt!!!
Helén

Nazima sa...

Instämmer helt med dig att man får lite lätt julstress och det är lättare sagt än gjort att tänka good enough,även fast man borde.
Vi kör i stort sett all julklappsshopping över nätet, tycker det blir så stressigt och hysteriskt att besöka shoppingcemtrum och jaga julklappar. Mycket smidigare att klicka hem allt :-)
Kram

mittdittovitt sa...

Så fint det blev med nya lampan och ljustakarna i fönstret! Känner så igen mig i dig. Med all stress och alla måsten men jag känner att det hör julen till, rätt eller fel.......
Den här veckan för mig är såå upp och ner! Inte hemma mer än att vända men så är det ibland :)
kram kram

Anonym sa...

Så fint det blev :)
Jag tror inte att jag blir stressad så mkt måste nog säga :) Börjar handla julklappar ganska tidigt, städar lite i omgångar o maten - blir det mer eller mindre men det räcker som det bli. Jobbar på demensavd så det räcker med inte så lätt jobb o stress där :)

Ta det lugnt :)

Kram, Magdalena

Ann-Sofie sa...

Så fint ni har det! Tokgillar lampan och är sugen på att skaffa den själv, bra idé med att byta ut sladden!
Ha en dag, kram

Anonym sa...

Hej har du bytt ut lamporna i ljusstaken i fönstret?

MITT VITA HUS sa...

Anonym: Ja han som har hand om elektroniken här hemma har bytt ut lamporna och satt dimmer på ljusstakarna.

Kram

M