torsdag 25 december 2014

HEJ JULDAGEN









Den här kakan bjöd jag på igår till efterrätt (det blev även tårta men den gjorde jag igen själv utan den köpte vi från vårt favoritbageri), den blev så himla saftig och god och verkligen ett tips så här i juletider att bjuda på. (Tårtfatet är från Leila's General Store, även formen som kakan är gjord i och tårtspaden från Spode)





God morgon på juldagen!





Idag ska vi alldeles strax bege oss mot smålandskusten och mot mamsen och L. Där vankas det kalkonmiddag och det är två skatter här som längtar sååå efter mormor. Nu hoppas vi på att det inte är allt för halt på vägarna så vi säkert tar oss dit. Tänkte ni skulle få receptet på den där kakan jag bjöd på igår på dessertbordet innan vi far. Den blev så himla bra och riktigt saftig och god. (Receptet kommer från bästa Leila från början)



3 Ägg (gärna ekologiska)
2 1/2 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
50 g Smör
3 1/2 dl Vetemjöl special
2 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
1 dl Gräddfil
2 msk Pepparkakskryddor
1 dl Rårörda Lingon



Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Smält smöret och rör i gräddfilen och blad sedan ner i äggsmeten. Blanda vetemjöl och bakpulver och pepparkakskryddorna, vänd sedan försiktigt ner lite i taget i äggsmeten. Tänk på att försöka behålla luften i smeten. Rör lingon med socker och vänd sedan ner i smeten. Smörj formen och använd antingen mjöl eller krossat mandelspån att bröa med. Gräddas i 175 grader, i mitten i ca 25-30 minuter (lite beroende på varje ugn så känn med en sticka, den ska inte vara kladdig, då är kakan klar). Låt kakan svalna lite sedan stjälp upp och innan servering pudra på lite florsocker.



Nu dags att hoppa i fin kläderna och in i bilen, så jag önskar er en fin juldag nu!



KRAM









1 kommentar:

Gabriella sa...

Så god kakan ser ut! Hoppas att du och familjen haft en underbar julafton. God fortsättning!:)
Kram