fredag 28 november 2014

FÖRSTA SAFFRANSBULLARNA


De första är alltid de godaste:)

Hej fina vänner!


Idag bakas det här hemma. I morse gjorde jag en stor saffransdeg och nu har jag bakat lite olika saker av degen. Bla. de goda frasiga bullarna du ser ovan som nästan precis kom ur ugnen (de verkligen smälte i munnen så goda var de;), men även två längder som jag nog ska bjuda kollegorna på idag på jobbet (en med vit choklad och en med mörk choklad i som jag hoppas de kommer gilla:)


Här kommer mitt recept på en deg jag gjort i alla år som verkligen blir hur bra som helst! Tror det är från Arla från början men jag vet inte riktigt för det är bara nedskrivet i min receptbok utan källa;)50g Jäst

150g Smör

5 dl Ekologisk Standarmjölk

250 g Kesella

3 pkt saffran

1 1/2 dl Socker

ca 1/2 tsk Salt

ca 13 dl Vetemjöl specialGör så här:


1. Smula jästen i en bunke. 2. Smält smöret på spisplattan och rör sedan ner kuverten med saffran. Häll på mjölken och värm till fingervarmt ca 37 grader. 3. Häll mjölkblandningen över jästen rör i socker, salt och kesella. Blanda ihop. 5. Tillsätt sedan mjölet. 6. Låt jäsa övertäckt i ca 45 min. 7. Baka ut på plåt, lägg i din fyllning och låt sedan jäsa igen i ca 30 min övertäckt. 8. Pensla med uppvispat ägg och valfri garnering. Gräddas sendan i ca 225 grader tills gyllene. Lite olika tider beroende på vad man gör för former. Jag sätter aldrig tiden utan kollar tills de ser klara ut:)


Godast tycker jag är mandelmassa och smör blandat i och med madelflarn strösslat ovanpå + florsocker!  Form kan man ju göra precis hur man vill, klassiska katter, mumsiga gifflar, längder eller vad man vill:) 
Nu får ni ha en riktigt fin fredag vänner!
KRAM


Inga kommentarer: