tisdag 13 maj 2014

PICS FRÅN VÅRT KÖK
Jag är så himla nöjd med beslutet att slipa vår ekparkett och göra den ljus och fräch igen.Hej igen finaste ni!
Idag var ljuset perfekt för fotografering, lite lagom molnigt men ändå ljust så det blev en hel massa pics från vårt nyfixade kök:) Även om vi inte gjort mer än frächat upp väggarna med ny vit färg och slipat och vitvaxat golvet och bytt bordet till ett vitt så känns det som ett helt nytt kök!
Mina tjejer äter helst gröna äpplen, de är favoritfrukten och det var min med som liten då jag fortfarande tålde äpplen. Det fina kinesiskafatet är en gåva från Baazar.
Bordet kommer från Ikea (likaså rullgardinerna som det brukar komma frågor om, de heter Enje och jag har haft dom i flera flera år, tom där vi bodde innan vi byggde det här huset:) och stolarna är de franska galvaniserade caféstolarna från Tolix, likaså den vita lilla pallen. Lampan är från BTC och den har jag köpt hos Hvita Villan.
Den stora vita vippen i köket är ny och kommer också från Hvita Villan. Perfekt till tidningsåtervinningen. (jag tokgillar verkligen de vita vipparna, det här är min 8:e vipp ha ha!) Passar på att nämna att snart kommer det en kampanj med lite rabatt på just Vipp hos Hvita Villan på Höno, så håll utkik!
Om man går till höger in så har vi vår groventré och tvättstuga. Det är såå praktiskt med en groventré faktiskt och vi går alltid den vägen in vilket gör att vi inte behöver ha alla skor och jackor framme i hallen!Brukar få frågor om vart tavlorna i köket kommer ifrån och jag berättar gärna igen att de kommer från Dry things. Tycker så mycket om dom:)
Lite smått och gott på det vita gamla slagbordet. Lilla fikonträdet står och solar sig här nu tills det är dags att flytta ut:)
Ha en fin fortsatt dag nu vännen, så ses vi i morgon igen:)

KRAM13 kommentarer:

Anna sa...

Grymt fint!

KRAM

Anonym sa...

Fint inlägg!

Catarina Alexandersson sa...

Härligt ljust och fräscht kök ni har, superfint!
Vi har precis slipat och vitvaxat vårt vardagsrumsgolv, blev så fint!

Vita Hvillan har mycket fint, jag kommer från Hönö så jag kikar in ibland ;)

Önskar dig en fin kväll,
kram Catta

piccole cose sa...

Så fint ni har det Mia! Kul med de gröna äpplena, de är favoriter även hos mina barn och jag vet inte hur många sådana jag köper per vecka.
Kram
Rebecca
http://femme.se/piccolecose/

Fia sa...

Underbara och fina bilder som alltid när man tittar in här :)
Underbart kök ni har; förstår att du är nöjd. Letar mkt kökinspiration till vårt hus som vi snart (nja om några månader) flyttar till!!! Jippi! Längtar såå ;)

Kram kram

Eva sa...

Snyggelisnyggt verkligen! Förstår att du är nöjd! Kram Champagnefrun

Anonym sa...

Så snyggt kök!
Vi satt igår och pratade om nytt kakel. Och nytt på väggen, panel tror vi.
Vi har vita luckor, jag vill ha vitt kakel och vita väggar! Men är orolig att luckorna ska se "skitiga" ut.
Men ser ju hos er att det gör ju inget att det är olika vita nyanser!! Snyyyggt:)
Kristin P

Anonym sa...

Får jag knycka bilder och visa gubben?
persson.kristin@soderhamn.com

/Kristin

MITT VITA HUS sa...

Kristin: Jag tycker absolut inte det gör något med fler nyanser av vitt, bara mer levande:) Det blir ju lite annat när spotsen under skåpen är tända med:) Klart du får låna bilden:)

Kram

M


Sofia - Strawberry Dreams sa...

Alltså, ett himla snyggt kök måste jag säga!

Anonym sa...

Snyggt det är med golvet!! Kan du inte berätta hur ni gjorde? Själva el lejde bort? Och vad använde ni för lack, kulör osv? Tack så mycket på förhand!
Suss

Rebecca sa...

Hej ! Vad hände men det lilla fikonträdet? 😊

Rebecca sa...

Tack för svar