onsdag 20 november 2013

INSPIRATION TILL VINTERNS DUKNINGAR


God morgon vänner!

 Hoppas ni mår fint!:) Idag ska jag bjuder er på mina dukningstips här på bloggen!


Jag älskar att sätta mig ner att äta vid bordet då det är fint dukat, maten smakar mycket bättre och det är så mycket mysigare. Dukningen behöver inte vara avancerad, utan ibland räcker det med att bara tända ljus och duka med fina servetter till exempel för att det ska kännas ombonat och trevligt. Det gör vi nästan alltid till vardags här hemma och det är något jag verkligen vill att mina barn ska ha med sig hemifrån när dom blir stora. Nu har vi många högtidsdagar som ligger framför oss och när det är fest vill jag alltid göra det lite extra fint vid bordet! Jag gillar vita dukar, dels för att det känns enkelt och då går att matcha till allt och passar lika fint till julen som till nyår. Vita dukar finns i en mängd olika varianter och i olika material, som den här i jaquaredvävdbomull från Hemtex som har lite tyngd i sig och faller fint över bordet. Passar lika bra till både vardags och till fest! Tänk på att inte välja en duk som är för liten till ditt bord. Den här varianten som också är i bomull, har lite mindre struktur i det vävda mönstret och ger ett lite mer elegant uttryck tycker jag. Kanonfin och dessutom har den ett riktigt bra pris, en duk jag gärna skulle duka med till nyårsmiddagen!Bordsfilten får man inte glömma till dukningen. Den dämpar ljudet och skyddar bordet mot stötar och fläckar. Dessutom ligger duken mycket finare på bordet med en bordsfilt under. Här hittar du den i två storlekar, en bordsfilt kan även lätt klippas till rätt storlek för att passa din duk perfekt!


Något jag också skulle kunna tänka mig i år till de kommande högtiderna är att duka i en vacker linneduk i en lite mer naturlig ton. Passar sååå fint till allt svart och vitt i min inredning och mjukar upp intrycket i rummet. Tänk med vitt porslin och vackra silverbestick och massor vackra gnistrande ljuslyktor!


KRAM
Detta inlägg är i samarbete med Hemtex.

7 kommentarer:

Linn sa...

Vilket bra tips att använda bordsfilt. En sådan måste jag införskaffa!

Anonym sa...

Tack för inspirationen!

Helenas enkla vardag sa...

Bordsfilt använder jag och jag tycker alltid duken ser mycket finare ut när man använder filt. Däremot skulle jag behöva mäta hur långt jag har mellan kuverten.
tack för fin inspo.
Kram Helena

Ninelin sa...

Jag gillar den sista du visar ;-)

Kram N

anettan sa...

Min mormor hade alltid bordsfrukt under duken. Själv är jag slarvig med duk över huvud taget. Kan inte bestämma mig om det är snyggast med eller utan. Kram Anette

Anonym sa...

Det är mycket av bordsfilt på många bloggar dessa dagar, vad får ni för att skriva om Hemtex ?

MITT VITA HUS sa...

Anonym: Vi är flera bloggar som har ett uppdrag i samarbete med Hemtex att inspirera er läsare. Vi tar ut lön (antingen lön med skatt eller faktura via våra företag) genom Tailsweep som är förmedlare av uppdraget. Bordfilt får tinne glömmas för att få duken ligga fin:)

Kram


M