tisdag 21 maj 2013

VÅRT LILLA ÄPPELTRÄD BLOMMAR

 
 
 
 
I vår lilla trädgård blommar nu äppleträden. Jag kan nog inte längta nog tills de blir en aningen större än vad de är just nu;)
 
 
 
Tjing vänner!
 
 
 
Burr vilket trist väder det blev idag, igår som var så fint, nästintill sommarväder!
 
Har legat hela dagen däckad i dum huvudvärk men som nu börjar ordna till sig (kan vara att jag jobbade för två igår:S). Hade planer på att ta mig till plantskolan och inhandla lite nya växter till landet vi grävt, men det får vänta lite. Vill ha mer pioner, lite marktäckande varianter, några till buxbomar, lavendel och om man kan hitta något annat skoj att matcha den vita magnolian jag skaffat. Vilka är era favoritväxter i landet, jag är ju novis på det här med trädgård (fast det är ju bara så skoj att se den växa fram:) så jag tar tacksamt emot alla tips jag kan få:)
 
 
 
KRAM
 
 
 
 


8 kommentarer:

Anonym sa...

Är också novis på trädgård men hos mig är fjärilslavendel en favorit. Tycker att de passar fint ihop med olivträden på altanen :)
/L

Sanne sa...

Hej Mia!
Allerførst: Tak for en skøn blog, som jeg faktisk har fulgt i flere år nu.
Og det kan godt være, at du er novice i at anlægge have, men du har faktisk inspireret mig til at ville have pæoner i min lille radhushave.

Kram Sanne

Vitt och Blått sa...

Men så sött! Våra har nog ett tag kvar innan de blommar, Gävlebukten har haft kyla och dimma ett tag nu, längtar efter sol och värme! Men våra körsbär och bigarråer blommar! Ha en fortsatt bra vecka!
Kram Ewa

Anonym sa...

Otroligt vacker bild!

alexochcarin sa...

Ljuvliga Maj!
Jag gillar stjärnflocka, daggkåpa, stormhattsranunkel och tillsammans med pioner blir de såå fint!

Kram på dig!
/A

Anna sa...

Såå fint!

Själv ligger jag med magnip :/

Krya på dig!

Anonym sa...

Hej, ja visst är våren underbar!! Jag bara älskar att se trädens ljusa färg och så klart alla blommor som börjar komma. Vad gäller vilka blommor man kan välja till trädgården tycker jag att det är bra att tänka på när de blommar. Både lavendel och pioner blommar ju ex tillsammans i juli (otroligt snyggt tillsammans så det är verkligen ett bra val) men då kan det vara kul att ha något som blommar tidigare resp senare i rabatten också. Lycka till!

Prinsessorna på Bellevue sa...

Åhh, har du skaffat magnolia!!! Tror att vår växtzon är lite för kall för detta vackra träd! Håller med dig, längtar så det knakar att våra rassliga små äppelträd ska växa till sig och bli mastodonta och knotiga...

Kraam
Petronella