torsdag 16 maj 2013

VÄRLDENS GODASTE (OCH SNABBASTE) RÄKPASTA






Jag brukar egentligen inte äta varken pasta, potatis eller bröd men ibland gör jag undantag och idag fick dagens lunch bli resterna av den supergoda räkpastan (receptet kommer frånn Glenn Strömberg's recept) jag gjorde igår. Den är verkligen busenkel att fixa och riktigt riktigt god med en massa parmesan till!


Så här gör man den (med viss modifiering från orginalreceptet):


Koka pasta ca 300 g (välj en god pasta! Jag brukar använda Zeta's Casa di Luca som brukar finnas i alla mataffärer). Glöm ej salta vattnet ordentligt!


0,5 - 1 dl Olivolja
1,5 msk Chiliflakes
2-3 stora Vitlöksklyftor
1 knippe färsk Bladpersilja
Salt & Peppar
ca 250 - 300 g Räkor (jag brukar köpa de handskalade i lake)
Parmesan



Hacka vitlöken fint. Värm olivoljan i en panna och fräs sedan vitlöken där i samt chiliflak. Precis de sista minuterna slänger jag ner räkorna och persiljan och värmer till. Häll av den färdig pastan och blanda med vitlöken, räkorna, oljan och chiliflaken. Vid servering riv ordentligt med parmesan över (jag hittade en riktigt god på Maxi sist, en som var krämig och ganska mild i smaken, lagrad 22 månader!).



Bon appétit!






5 kommentarer:

Anonym sa...

Vi pumpar denna rätt vid serveringen med lime plus citronklyftor. Vid bjudning med denna rätt på stort serveringsfat brukar jag trycka i färsk spenat, massor av citronolivolja musslor med skal charlottenlök och små utsökta plommontomater. Detta är vår " hållkäftengodapasta" ALLA avgudar denna rätt!! Jag kan återkomma med exakta mått o min hemliga ingrediens om du vill....:-)

anettan sa...

Mums det lät gott. Tack för fint tips. Kram Anette

Nazima sa...

Tack för tipset! Det lät smarrigt!

Jenny sa...

Ser gott ut. Det ska testats!

Maria J sa...

Åh den där gillar jag med! Brukar också göra den efter Glenn Strömbergs recept:)

Ha en fin helg!