lördag 4 maj 2013

JAG ÄLSKAR GRILLTIDER

 
 
 
 
Grilltider är här och yes vi älskar't. Körde repris på gårdagen och tog fram grillen idag med! Det blev nästan samma mat med (bara för det är så gott och någon gick visst "all in" på grillmat i affären här om dagen;) spett med tzatsiki och den grillade fetaröra (som bara är såå god så man dör en smula), sallad och halloumi! Det bästa är också med grilltider att man behöver inte så mycket kolhydrater (så när som på lite tomater och en liten bit bröd då;).
 
 
 
 
Tjingeling sena lördagskvällen!
 
 
 
Nu har vi precis petat våra små sessor i sängen efter en riktigt god middag med efterföljande film (det blev det Sune i Grekland efter önskemål). Nu ska jag alldeles straxt mysa upp i soffhörnet med mannen och mysa lite till innan läggdags, är såå trött efter en halv dag i stallet (den friska hästluften gör en så gott, både i kropp och själ;) men först ett par bilder från kvällens middagsbord till er!
 
 
 
 
Tjejerna älskar när vi dukar lite fint i vardagsrummet på matsalsbordet:)
 
 
 
Stenugnsbakat surdegsbröd att doppa i tzatsikin är sååå gott! Bästa tzatsikin blir, tycker jag, om man gör på riktigt vis och låter yogurt rinna av. Vit skål med silverkant/Modesto, stora salladskålen är en välanvänd favorit från Tine K /Blackballoon.
 
 
 
Fina papegojan, tokgillar den i Day Homes vårkollektion!:)
Glas/ Lagerhaus & Iittala, Servetter/Esq.
 
 
 
Den grillade fetaost röran är busenkel att göra! Ta bara två block god fetaost lägg på två stora ark grillfolié, hacka två tomater och strö över samt en röd chilifrukt. Salta med flingsalt och ringla lite olivolja ovanpå. Gör till ett paket med en lättåtkomlig öppning upptill och ställ sedan på grillen. Varefter fetan smälter rör du om lite då och då. Tar ca 10 min tills klart. Voilà klart:)
 
 
 
Lite billiga vita små rosor från mataffären fick bli fredagsblommorna (jag längtar efter pioner, någon som vet när de börjar dyka upp?)!
 
 
 
 
Och så självklart gott Amarone:)
 
 
 
Vi ses i morgon igen!
 
 
 
KRAM
 
 
 
 
 
 
 


3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad gott det där ser ut. Blir nog middagen i kväll.

Ja, Pioner längtar även jag till. Såg i fredags att de hade kommit till vår lokala Ica-butik. Tre st för 99:-, importerade. Våra egna dröjer nog ett litet tag eftersom våren är så sen.

Tack för en toppen blogg.
//Citymamma

Gabriella sa...

Det ser ljuvligt gott ut! Åh. Nu blev jag sugen på tzatsiki och surdegsbröd=)

Martina P sa...

Vad heter Amaronen? :)