fredag 10 maj 2013

DEN ALLRA FINASTE PLANTSKOLAN

 
 
 
 
Zetas i Stockholm - verkligen värt ett besök!
 
 
 
 
Hej fina ni!
 
 
 
 
Här kommer massa pic's från ett besök hos Zetas. Herrejisses vilket ställe det där är alltså. Jag skulle vilja åka dit med lastbil och bara lasta på en hel drös med vackra växter till min lilla trädgård. Tyvärr hade vi inte det möjligt att denna gång handla så mycket, eftersom vi var åt zetas-hållet i annat ärende, så denna tur fick bli i rent inspirationssyfte. Men någon gång ska jag dit och gå bananas!
 
 
 
Grönt grönt grönt!
 
 
 
Och ännu mera grönt, så långt ögat når! Gillade de där rostiga pelarna som man kan ha något som klättrar på tex. en vacker klätterros!
 
 
Hur mycket behöver jag säga att en magnolia står högt på önskelistan till vår trädgård! Vackert så det förslår!
 
 
 
Passade även på att slå oss ner en stund i trädgårdscafét för lite lunch. Mannen och jag tog varsin ceasarsallad och det var nog, utan överdrift, den godaste ceasarsalladen jag någonsin ätit!
 
 
Små åt plättar med hemkokt hallonsylt! Det var tydligen inte helt illa det heller:)
 
 
 
Hittade en syren som jag bara måste köpa så fort jag finner en perfekt plats åt den. "Beauty of Moscow" hette sorten och var med rosa små knoppar som slår ut till kritvita blommor!
 
 
 
Tänk man kan köpa ett helt färdigt träd (dock bara om man hostar upp en sisådär 10 loppor först då!). Skulle vara något här i nybyggarland!
 
 
 
Zetas - vilket vackert namn på en plantskola och jag måste berömma alla de trädgårdsmästare vi pratade med, såå otroligt kunniga! Tummen upp för sånt när trädgårdsnoviser ska handla:)
 
 
Gräs och rost - schnyyyggt!
 
 
 
Buxbomar i krukor, en riktigt favorit jag gillar!
 
 
 
Med från Zetas fick den allra vackraste hortensian följa. Den är kritvit och skiftar lite svagt i pudrigt rosa!
 
 
Det var allt för idag vänner. Nu ska jag bädda ner mig under duntäcket och hoppas på några timmars host-ostörd-sömn!
 
 
Vi ses i morgon igen!
 
 
 
KRAM


 


9 kommentarer:

Gabriella sa...

Vilka härliga bilder du bjuder på, ser verkligen underbart ut! Har hört så mycket gott om Zetas, blir så sugen på ett första besök=)

Septemberflikka sa...

Zetas är fantastiskt att vara på. Bästa är om man kan vara där en vardag då det inte är lika smetat som helgdagar. Så fint och man vill köpa allt. Gärna gröna fingrar också ;-)

kram

Anonym sa...

Jag bor precis bredvid Zetas faktiskt :-) nu på våren är det alltid smockat med folk där. Vilket man förstår, för det är verkligen så bra där och med kunnig och trevlig personal!

Weronica - En mammas dag sa...

Vackra bilder från fina Zetas! Jag tycker mycket om Ulriksdals också. Det är två helt olika ställen - man blir mycket inspirerad av båda. Fin helg!

Linn sa...

Härliga bilder!
Vi har en vit magnolia, det är ljuvligt nu när den blommar. Köp en!

Anonym sa...

Så fina bilder! Man blir alldeles ha-galen :)

Josefin -Happy Days- sa...

Det ser ju riktigt ljuuuuuvligt ut där, dina bilder inbjuder verkligen, kram!

Room Design By Nenne sa...

Hej, Fina bilder och visst är det ett fantastiskt ställe att bara vara i, måste dit snart igen. Fin blogg du har kikar snart in här igen! =) Kram Nenne

Casa of Mia sa...

Vackra bilder, kram