måndag 1 april 2013

MIN DAG & VÅRAT PÅSKBORD





Jamen vad är det för en dag idag, jo det är min födelsedag (Ja jag vet första April och allt! men det är ju det som är så bra, man blir ju inte bortglömd direkt;)!



Hej hej!





Oj oj vad vi har kalasat här hela dagen! Började dagen med skönsång och frukost på sängen (och paket såklart;) men finaste familjen, sen har det fortsatt med kalas hela dagen lång. Jag bjöd på påskbord (det brukar ju vara så att jag alltid fyller i påsk, så detta med påskbord har nästan blivit lite som standar här;) med det vanliga, köttbullar, prinskorv, sill osv + lite annat smått och gott och det blev så himla perfekt (förutom att laxpajen med parmesan och sparris som totalt kapsejsade när jag skulle lyfta upp den på uppläggningsfatet:S Den har jag inte tagit kort på, men den var iallafall hur god som helst kan jag berätta)




Några av er har ju sett lite av påskbordet redan på Instagram och önskade recept så jag tänkte jag kör det här istället (lite lättare att skriva här:).



 

Mycket god vårsallad, som var perfekt till laxpajen, innehållande röda + gula pärltomater, avokado, mango, rödlök, sparris, sugar snaps, mozarellabollar och rädisor. Ovanpå har jag ringlat en dressing med rapsolja, senap, äppelcidervinäger och färsk hackad dill + salt & peppar.





Bland de godaste jag vet - kallrökt lax med creame cheese yum yum. Detta är Leila's New York Salomond roll och receptet på dessa hittar du här. Perfekta på påskbordet!





Detta är också Leila's recept - Skagen Crostini (dock på mitt egna surdegsbröd!:) Receptet på crostinin hittar du här.



 

Omelettrullar med spenat, västerbottenost och soltorkade tomater blev en hit! Supergoda och gick perfekt att förbereda dagen innan:)
Recept: 3 dl grädde, 6 ägg + salt och peppar vispas ihop och läggs på en plåt som täckts med bakplåtspapper som smörats ordentligt. Grädda i ca 15 min i ca 200 grader. Fyllningen breder man ovanpå omeletten som fått svalna och jag tog fryst spenat som jag värmde upp och reducerade från västskan i en stekpanna med lite smör, bredde sedan den på och strödde på riven västerbottenost + de strimlade soltorkade tomaterna. Sen rullade jag den från långsidan i en rulle och lät vila i ett nytt bakplåtspapper. Låt gärna stå ett tag innan servering!





Till efterrätt blev det mina Easter Cupcakes (har ni inte sett dom får ni bläddra ner till föregående inlägg) och en suuupergod Passionsmousse tårta (jag får lov att återkomma om receptet på den, för just nu hittar jag det inte:)!




Tusen tack alla ni som har gratulerat mig idag, alla ord värmer sååå och nu ska jag fortsätta fira min födelsedag med fötterna i högläge och med ett glas vin i handen:)




KRAM




M
 






18 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis på födelsedagen!! Så mycket gott du lagat,måste testas.Läser din blogg & insagram dagligen,men är första gången jag lämnar en kommentar.Tack för en jätte fin blogg.Kram fr.Marie P.

♥Linda♥ sa...

Stort grattis på din dag! Du verkar ha firats ordentligt. Det var allt flera recept där som jag skulle kunna tänka mig att testa.

Koppla av ordentligt nu och njut av de sista timmarna på din födelsedag.

Kram Linda

Bakom dörr nr. 11 sa...

Grattis på födelsedagen :) Låter som en fantastisk dag. Åhh va mycket god mat, måste jag testa någon gång. Ha en fin kväll. Kram Pia

PIAZZAN sa...

Stort grattis ..och den där salladen kan verkligen rekomenderas ..den har vi kört några år nu och den är rysligt god!!!

Kram
Pernilla

jenny - mammaliv i Nashville sa...

GRATTIS på din dag! Och vilken underbar mat! mmmm! Blev genast hungrig & väldigt inspirerad inför middagen :)

Annica - Villa Nio sa...

Grattis! Recepten och maten ser väldigt god ut, så detta måste sparas. Ha en bra kväll!

Kristina - ingen vanlig dag sa...

Först och främst; stort grattis på din dag! Och sen, vilken mat! Nu blir jag sugen på att fixa buffé och bjuda in massa vänner. En välkommen-våren-fest kanske? :) Ser supersmarrigt ut alltihop (särskilt salladen!).

Kristina - ingen vanlig dag sa...

Först och främst; stort grattis på din dag! Och sen, vilken mat! Nu blir jag sugen på att fixa buffé och bjuda in massa vänner. En välkommen-våren-fest kanske? :) Ser supersmarrigt ut alltihop (särskilt salladen!).

Kristina - ingen vanlig dag sa...

Först och främst; stort grattis på din dag! Och sen, vilken mat! Nu blir jag sugen på att fixa buffé och bjuda in massa vänner. En välkommen-våren-fest kanske? :) Ser supersmarrigt ut alltihop (särskilt salladen!).

Anonym sa...

Grattis! Åh vad gott allt ser ut och vackert upplagt! Njut nu av kvällen!:-)

anettan sa...

Stort grattis fina du. Hoppas du haft en underbar dag. Kram Anette

Ninelin sa...

Grattis i efterskott! Hoppas du haft en fin dag och påsk. kram

vitahusetochelvis sa...

Grattis i efterskott! Mums vilket firande :) härliga bilder som vanligt!

/S

alexochcarin sa...

Hipp hipp hurra och ett stort GRATTIS ( i efterskott)
Vilken otroligt smarrig buffé! Verkligen fina bilder Mia, det vattnas rejält i munnen😃
Hoppas gårdagen var lika bra som maten såg god ut!
Nu är jag nyfiken på vad du fick för paket😉
Kram och ha en fin vecka!
/A

Gabriella sa...

Ojoj så gott det ser ut! Nu vet jag hur nästa års påskmat ska se ut=) Verkar vara många som fyller år nu i dessa tider, själv fyllde jag på påskafton=) Grattis i efterskott till dig!
Kram

LIVSGLITTER sa...

Oh man blir alltid så glad och pigg av att titta in här! Du är en riktig glädjespridare hurrudu!!! Och stort Grattis ♥

Anonym sa...

Shit vad gott allt såg ut, stort grattis till dig finaste (i efterskott då;)

/J

Enkel stil sa...

Grattis! (i efterskott) Här lånar jag lite god inspiration. Kram