söndag 24 mars 2013

MITT EGNA "STENUGNSBAKADE" SURDEGSBRÖD

 
 
 
 
 
Äntligen har jag lyckats med ett eget surdegsbröd:) och jag har bakat det på sten i ugnen så man kan ju nästan kalla det för stengugnsbakat;)
 
 
 
God morgon söndag!
 
 
 
 
Sen jag slutade upp med att jobba så mycket natt är jag sååå mycket piggare på morgonen (även på lediga helger:), så i morse gick jag upp tidigt för att fortsätta med brödbaket. Idag hade min lilla surdeg alltså fått jäsa sedan igår morse då jag gjorde den (på den surdegsgrunden jag startat dagen innan det! Från början har jag fått en bit av en gammal surdeg av en kollega som hon har haft flera år, det är den jag "matat" och nu startat igång:)
 
 
Det var många steg på detta bakande men oj oj så gott brödet blev, riktigt fluffigt och med knastrig yta, precis som det man köper på bageriet:) Det här ska jag absolut göra fler gånger!
 
 
 
 
Vårt frukostbord innehåller nästan jämt ägg och det är de godaste äggen man kan äta, då vi köper dom direkt ute på landet i en liten äggbod plockade direkt från frigående välmående små hönor!
(det fina frukostporslinet från Day Home hittar ni hos BlackBalloon)
 
 
Idag är det dags för den andra lilla tjejen i familjens intresse, nämligen gymnastik och idag är det uppvisning med gruppen inne i stora hallen i stan, så dags att sätta fart här:)
 
 
Vi ses!
 
 
 
KRAM
 
 
 
 
 
 


8 kommentarer:

Casa of Mia sa...

Surdegsbröden ser verligen goda ut, kram

My home and lifestyle sa...

Gud, så gott det ser ut! Nu blir jag sugen att prova på det här med surdegsbak trots allt. Jag har varit lite rädd att det är krångligt att få surdegskulturen, matningen osv bra. Men det ser helt klart ut att vara värt jobbet med så fina bröd! :) Kram

Myke minutter sa...

Ah, surdeigsbrød er så godt!! God påske :) Klemmer fra Miami

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh så gott det ser ut måste nog baka lite själv.
HA en fin dag/Theres

Helen skapar sa...

Vilket bröd, ser hur gott ut som helst!
Är det svårt att grädda på sten?

anettan sa...

Det ser verkligen hur gott utvann helst. Mums. Kram Anette

Ninelin sa...

Ser väldigt smarrigt ut :-) kram N

MITT VITA HUS sa...

Tack alla:) Det blev jättegott och var värt det lite pyssliga;)

KRAM

M