onsdag 12 oktober 2011

DAGENS MIDDAG: KÖTTFÄRSSOPPA MED FOCCACIA



Busenkelt att göra en höstig soppa, men så mycket godare det blir när man bakar ett gott bröd till!:) Kvällens middag här blev Köttfärssoppa med nybakad Foccacia smaksatt med oliver, fetaost, färsk timjan och körsbärstomater! Oj oj vad mätt jag är, soppa med bröd mättar hur mycket som helst faktiskt!:)



Tjingeling igen!



Nu måste jag bara ge er ett middagstips innan jag släcker ner lilla lapen för idag!



Gjorde köttfärssoppa efter detta recept:


400 g nötfärs
1,5 l Vatten
1 Köttbuljongs Tärning
1 Gul Lök
1 Vitlöksklyfta
1 Röd Paprika
2 Stora Morötter
2 msk Tomatpuré
En skvätt tabasco
Salt & Peppar


Stek nötfärsen + lök och lägg i stor kastrull, häll på vatten, buljong, tomatpuré och kryddor. Koka upp häll i morötterna och pakrikan och låt puttra en stund till.


Servera med en klick cream fraisch!


Och Foccacian efter detta recept:
(från Leila Lindholm's A Pice of Cake)


25 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl god olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special

Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Garnera med valfria tillbehör om så önskas (jag tog körsbärstomater, fetaostbitar, svata kalamatas oliver och färsk timjan). Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.



Et Voilá, smaklig måltid!



Nu säger jag godkväll!:)



KRAM




13 kommentarer:

Linruz sa...

Åhhhh vad du läskas.....blev så sugen på foccacia nu då.
Kram Lina

Mariette sa...

Brödet ser fantastiskt gott ut...lyxigt lyxigt...
Och soppa är verkligen en höstfavorit!

Tack för receptet!

KRAM Mariette

Skridskoänkans glada dagar sa...

Här e jag och jag mår bra ! Äntligen lyckades jag sno åt mig lite datatid, vi är ju några stycken här hemma, och mammor verkar ha sista tjing !

Vilket gott bröd du fick till .Jag ska imorgon koka soppa och baka bröd till ett helt kompani , så då kanske jag knycker ditt recept.

Kram tillbaks!

Linda sa...

Tack söta söta för din fina kommentar ♥

Åhh vad gott!! Nu blev jag ju riktigt sugen på att baka detta, hmm kanske inte så bra att starta detta kl halv tio på kvällen ;) Men imorgon!

Massa Kramar Linda

some kind of wonderful sa...

Mums vad gott!! Jag föreslog soppa med här hemma. Så imorgon får det nog bli det här. : )

Kram!♥

Stjärnor & Champagne sa...

Gud vad gott det där lät:) Måste pröva soppan. Det kommer bilder på köket, ska bli så skönt att få ordning trots att det är lite kvar. Ja nu får vi se om du får denna kommentar...Kram A

Villa Hemma sa...

Slurp. Vi åt också soppa idag, men missade det hembakta brödet :) Det får bli nästa gång!

Jenny

HOUSE OF SVEA sa...

Åh så gott det ser ut!!!
Blev väldans sugen på det där brödet.

Kram Anna

Casa of Mia sa...

Mums va gott, det skall jag laga,tack för tips. kram

Louise Vita Drömmar sa...

Ohh det där brödet såg gott ut, fåse om jag kanske unnar mej det till helgen. Kör ju LCHF, bröd är ju inte så uppskattat där ;)

Kramar

Drömlägenheten/Caroline sa...

Vacker bild!

Soppa på lördag!

Kram Caroline

maria sa...

Tack för det bästa receptet.
Mina tre godingar åt såååå mycket.

MITT VITA HUS sa...

Maria: Såå kul att höra:)

KRAM

M