tisdag 17 maj 2011

RECEPT: RABARBERSAFT





Hej vänner!

Såklart är inte lilla mamsens recept på kallrörd klassisk rabarbersaft hemligt!:) Här kommer det för er!

Man gör helt enkelt så här:

Skiva upp rabarbern i 1 cm stora bitar, lägg i glasburk (plåt går bra med, men ej något i plast). Skiva även upp citronerna i tunna skivor och lägg i. Lös upp vinsyran i ett glas med varmt vatten och häll över tillsammans med vanligt vatten så det täcker all rabarber. Låt stå i 1-2 dygn.

Nu är det dags att häll av all rabarber. Vätskan rör du sedan med socker, ca 1 kg per liter vätska . Häll upp på rena flaskor, Et voilà klart!:) Faktiskt ganska enkelt och mycket godare än kokt rabarbersaft!



KRAM





10 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen tack!

Anna sa...

Ja, kallrörd saft är underbart god! Mycket bättre än kokt!

Jag slänger gärna ner en vanljstång också! Då blir det ännu bättre!

Linruz sa...

Ska testas...:)

Tack för receptet.´
Kram

Anonym sa...

Wiiii, vad god den verkar!Ska bege mig till lanthandeln imorrn o köpa hem lite smarriga rabarber att göra saft på!
Tusen tack!
Mysigt rum till lilltjejen!!!!
Blir nog jättefint, som resten av ert hus är!
Tjingeling!

Tomines hjem sa...

åh.. minner meg om når jeg var liten..
jeg skal helt klart plante rabarbra i hagen etter hvert når det blir klart..

ha en fin fin dag. .. ♥

Zandra sa...

Det bör man nog testa, tror inte någon av min mor eller farmor har gjort kallrörd saft bara kokt! Så det blir nog till att vänta en vecka till och sedan skörda alla rabarber och fryas in och safta lite.

Tussen tack för tipset :)
<3

♥ Fyra årstider sa...

Tack Mia! Ska göras så fort jag hinner. Mums
Kram Lotta

Ellan - Livet hos Ellan sa...

Det måste testas, har massor rabarber i år - äntligen! Tack för tips! Jag lägger nog i en vaniljstång också, det lät så gott... :)

Anonym sa...

Var köper man vinsyra?

MITT VITA HUS sa...

Anonym: Finns bland kryddorna, i en påse, tex. från Santa Maria. Det går även lika bra med citronsyra!

Kram


M