måndag 2 maj 2011

RECEPT: HEMMAGJORD MARINAD



Mitt grundrecept på marinad, måtten kanske inte är helt exakt, för jag brukar alltid höfta och provsmaka!


Godkväll Vänner!

Pustar ut vid datorn en stund, äntligen är sessorna i säng!:)

Tänkte i kväll dela med mig av receptet på den marinad jag brukar göra till grillat, nu när grillsäsongen dragit igång. Vad säger ni om det? Brukar ni köpa färdig eller gör ni egen?

Personligen tycker jag det är mycket godare att göra egen, dels för det känns mer äkta och man vet vad som är i. Sen går ju även smaken att variera i det oändliga typ och det är busenkelt att snabbt vispa ihop!:))



Kika in på denna sida här hittar ni en mängd mer roliga tips till grillat!:) Och ni tänk på att det bästa är att marinera i god tid och alltid grilla det som värmts upp till rumstemperatur innan det hamnar på grillen, alltså inget som kommer direkt från kylskåpet!

Nu tar jag kväll. I morgon ska vi nämligen upp tidigt och åka och hämta en liten rullstol till Alice:))

KRAM TILL ER ALLA


UPDATE: Kolla även in på Leila.se, där har hon en massa grilltips och tips på roliga hemmagjorda marinader i sann Leila anda:)


7 kommentarer:

Ljusa vardag sa...

Tusen tack för receptet på marinad! Detta kommer jag verkligen att testa, verkar jättegott. Jag brukar faktiskt köpa kajP´s marinad men det ska jag inte göra i år. Mycket trevligare att göra egen. Ha en fortsatt fin kväll! Kram Anna

Postadress Torslanda sa...

Men vilken otur för lilltjejen på studsmattan! Hoppas att det gör mindre ont nu. Marinad - alltid egen! Äkta vara så långt det är möjligt. Ha en bra kväll!

Linda sa...

Åhh vilket gott recept!! Måste jag pröva :))

Hoppas din lilla dotter mår lite bättre nu! Min kompis är sjuksköterska på barnakuten och tydligen är just studsmattan den vanligaste orsaken till brutna ben, armar etc. hon sa att det är otroligt många som skadas pga dem, tråkigt :(

Ha en mysig kväll!

Kramar Linda

Emma H sa...

Tack för tipset! Kram Emma

lilla.u sa...

Mums!
Tänkte höra om du vet vad typsnittet heter som du använt för att skriva recipe med? Så fint!
Kram, u.

MITT VITA HUS sa...

Lilla.U: Det är ett sådant färdrigt ord gjort av Ali E, du kan köpa dom i paket på designerdigitals.com:))

Natti

KRAM

M

lilla.u sa...

Mia: gulliga du! tack. åhå så mycket fint hon gör ali e. ooohnooo jag som måste jobba. hade kunnat sitta och titta hur länge som helst på de där sidorna ... kram. u.