torsdag 19 maj 2011

DEN FÄRDIGA RABARBERSAFTEN


Har ni rabarber i landet måste ni bara prova denna kallrörda rabarbersaft, den blev hur god som helst, precis som jag minndes den från jag var liten och den var busenkel att göra med!:))



Todeloo vänner!



Hur mår ni idag fina bloggisar?


Tyvärr har jag attans huvudvärk idag (hrmm drack nog alldeles för lite vatten i går:/)

Ilallafall nu på morgonen har jag hällt upp saften på rena flaskor och givetvis provsmakat.:) Kan säga att den är himmelskt god och kommer passa perfekt varma sommardagar dom vi hoppas kommer snart;) Nu är det bara att sätta lite ettiketter på flaskorna och förvara svalt!


Önskar er alla en fin torsdag!




17 kommentarer:

Villa Carl Larsson sa...

Jag kan riktigt känna smaken. Åh vad gott det är med rabarbersaft. Önskar jag hade egna i trädgårn, men så får det bli sen. Och nu får det bli sol och värme också. Rätt okej väder nu men det blåser och det gillar jag inte.

Ha en bra dag. Kram Josefin

Ulle sa...

Receptet är printat och jag väntar på att mina rabarber ska växa till sig. Sen ska jag göra en sats:) Hmm....Måste spana efter flaskor!
Hoppas huvudvärken försvinner och att sötnos Alice har hittat hem idag;)
Kram

signerat 71 sa...

Så mysigt och hemtrevligt det känns.
Jag är varken bull- eller saft mamma, vilket känns så trist när jag ser så fina saftflaskor hos dig. Mysigt!!!
Hoppas huvudvärken ger med sig.
Kraaaaaam jenny

Hildas hem - Sofia sa...

Åhh, så gott. Jag gör alltid rabarbersaft varje år - fast jag brukar koka den, mycket enkelt det också. Det finns inget somrigare än just rabarbersaft uppslagna på fina glasflaskor som dina :)

Ha en fortsatt härlig dag!
//Sofia

D I N A R A sa...

Mums så gott! Min vän har trackat på mig deras rabarber. Ska nog ta o plocka några. Har aldrig gjort saft och det verkar vara så gott. Tack för tipset! stor kram till er!

Matilda Bakar | Fotgraferar sa...

Låter jättegott, skall gensast spara ner receptet :0)
En lite fråga bara - Skall saften spädas med vatten när den skall avnjutas eller är den klar att dricka?

Hoppas hv ger sig snart! Inte skoj :(

Sköt om dig och tack för fin blogg!

MITT VITA HUS sa...

Hej Matilda!
Saften blir koncentrerad så man späder efter tycke och smak:) Godast är den iskall med en massa is i, mums!:)

KRAM & Tack för rara ord:)

Matilda Bakar | Fotograferar sa...

Tack fina du!
Eftersom vi bor en bit norrut så får jag vänta några veckor med rabarberskörden men sedan kan jag lova att det bli "din" saft här hemma ;)

Ha en fin kväll / KRAM

Anonym sa...

Hej

Jag undrar hur länge håller saften och kan man som med rårörda jordgubbar förvara det i frysen?

/Mia

Anna sa...

Vacker färg blir det alltid på rabarbersaft också!
Önskar dig en fin torsdag!

Lantligt i smultronbacken sa...

Mums. Jag kanske ska prova din saft i år istället för den som jag brukar göra. Min skiljer sig lite från din och det kan vara gott med lite nytt. Rabarbersaft är såååå gott. Jag ska frysa in lite så det räcker längre.

Kram Teres

Lina - KITCHENBLOOM sa...

Å så gott - måste absolut testa!
Superfin bild också!
Tack för receptet lite längre ned. :)

Kram.
Lina

Marie sa...

Ohh vilken härlig blogg, och bilden på flaskorna är ju bara den inbjudande =D.

Måste jag testa att göra ngn gång =D

mammaxtre sa...

Mnne så trevligt med hemmagjord saft. Att ha den i fina flaskor gör att det blir ännu trevligare kan jag tro.

Jag har rabarber på tomten. Den växer och knakar. kanske skulle jag för första gången prova på att göra egen saft:-)

Ha en fin dag

Julia - Ett hem för 5 sa...

Det ser supergott ut! Och rabarber ge ju en sån underbar färg! Jag funderade också på hur länge man kan förvara den färdiga saften...?

Therese sa...

Ser ju alldeles fantastiskt gott ut. Tror att svärmor har ett gäng rabarber i sin trädgård, så kanske kan sno några där;)

Ha en toppenhelg, kram Therese

Teres sa...

Tack för du delar med dej av receptet:) Ska testas så snart rabarberna vuxit sig större.

Ha en bra helg! mvh/ Teres