måndag 30 augusti 2010

ORKIDÈE FYND
Kikade in på det stora varuhuset som hastigast i dag, se oj vilket fint erbjudande det var på fin fina orkidéer med både en två eller tre stängler. Ynka 49 riksdaler, så två fick följa med mig hem! Tyvärr hände det en olycka på vägen hem så blommorna blev utan kruka eller tja krukan blev utan blommor, vilket som! Men för det priset kan blomstänglerna ju få vara fina snittblommor ett tag:)Skynda fynda ni med stora varuhus nära, för att se erbjudandet öppna katalogens första sida;)torsdag 26 augusti 2010

I LIKE


Underbar låt så här på torsdagsmorgonen! Laddar inför AW i kväll:)TJINGELING!


tisdag 24 augusti 2010

NYTT I TRÄDGÅRDEN

Den här sommaren har vi ägnat oss till största del åt vår lilla trädgård. Även praktiska saker som fix med förvaring i förrådet har stått i focus. Nybyggarland börjar ta form minsann! För några veckor sedan planterade vi träd nummer tre i vår trädgård. I våras fick baksidan två träd, ett frukt och ett löv träd, och nu var det dags för något på den kala framsidan. Dit valde vi ett Klotkörsbär som entréträd, ett träd man förhoppningsvis inte kommer behöva klippa så mycket för att det ska få en rund fin form och täcka lite av insynen i köksfönstrena. Vilken ombonad känsla det blev helt plötsligt även om det är pyttigt nu! I vår är det dags för sista biten häckplantering sen tror jag man riktigt kommer känna sig riktigt hemma på sin tomt som då fått upp alla tomtgränser.


Man kommer hela tiden på nya saker som man behöver, ja eller vill ha i mitt fall! Jag gillar praktiska förvaringssaker för jag hatar saker som ligger spridda över allt. Var sak har sin plats liksom! Nästa sommar ska jag satsa på denna korg från Korbo.


Jag har tänkt skruva upp den, med handtaget som finns att köpa till, brevid vattenutkastet på huset. Min käre N har nämligen typ hela sommaren gått och spridit diverse bevattningsprylar omkring sig på tomten. Så säg är inte denna prefekt då? Perfekt att bara lyfta bort och in i förrådet när man är klar:)KRAM PÅ ER!måndag 23 augusti 2010

EN STRÅLANDE MÅNDAG MED SJUK SESSA

Tjingeling!Stålande sol mellan molnen, härligt krisipigt ute men jag sitter inne jag! Ja det tog inte många dagar in på den nya terminen innan sjukan kom! I dag fick jag hämta en hängig sessa från skolan.:( Nu är hon nedbäddad i soffan framför en film och glassen är uppäten (man måste ju få glass när man är sjuuuuk!!:). Själv sitter jag och väntar på honey ska komma hem så jag kan åka till mitt jobb för lite kvällsarbete!
Dahlian är en härlig blomma att ta in så här års som snittblomma tycker jag. Jag minns min mormor's gigantiska land på gården med mängder av Dahlior i alla möjliga färger, ett härligt barndomsminne. I dag står det en ljusrosa variant av den på mitt köksbord, inte från något trädgårdsland utan från höstens torghandeln!:)


Nej nu mina fina läsare, måste kila! Ha det fint och ta hand om er!


STOR KRAM


M
lördag 21 augusti 2010

EN ALLDELES SPECIELL DAG


I sannerligen var min gårdag väldigt speciell och jag somnade helt utmattad på kvällen kan jag lova! Jag fick vara med om en helt fantastisk unik upplevelse i min mening!


I går fick jag vara med när min bästa vän födde sina två små tvillingflickor - nu mina guddöttrar! Supersöta och pyttesmå kom de till världen alldeles alldeles för tidigt, bara 1,4 kg tunga styck. Fadern i frågan hann inte hit från Gotland (där dom egentligen bor) utan jag fick agera stand in. Vilken dag, vilken upplevelse och tur i oturen att jag fanns här för J så hon slapp vara helt själv!:))

Jag är fortfarande helt hög på alla känslor och så innerligt glad att allt gick så bra trots allt!
Hoppas ni har en fin helg mina bloggisar!
KRAM

torsdag 19 augusti 2010

FINA LAMPAN

Tjingeling!


Ja då släpps snart nya Ikea katalogen! Visst längtar man lite, det gör iallafall jag!? Ett säkert hösttecken, eller hur!;) Lampan är en nygammal sak i sortimentet, fin på vår sovrumsbyrå:)


Nu ska jag fixa lite lunch till lillsessan, sen blir det kvällsjobb för min del!:)


KRAM
onsdag 18 augusti 2010

HÖSTBLOMMOR INNE


Tjingeling!


Jag älskar hösten (ja ni som hängt med här senaste två åren har nog fattat det;) Framför allt älskar att gå ner på torget den här tiden och köpa färska blomster att dekorera hemma med. Jag är nog inte heller ensam om att tycka att det blir så mycket mer hemtrevligt med lite fräscha snittblommor på bordet!


Ja och där står de fagra blommorna och titt där borta står nu äntligen en ny lampan på tvbänken. Som jag klurat på vad jag skulle ha för lampa där och visst det har funnits en del kandidater men denna blev det slutgilitga valet. Det är en urfin lampa från Tine K Home som jag förälskat mig i totalt. Svart tjock snirklig fot med en vit dreperad skärm ganska maffig, precis min melodi!:)
KRAMPsst, det är jättekul att ni gillar att jag skriver här på bloggen igen :)torsdag 5 augusti 2010

VINK VINK
Hej mina fina vänner!
Ja visst har det varit sommar allt och visst ligger det lite sommar kvar i luften! Hoppas ni haft en lika underbar sommar som jag! Jag njuter nu av mina sista semesterdagar och jag känner mig så lycklig av att fått vara ledig tillsammans med min familj, fått njuta av härliga sommardagar tillsammans, både i sol och regn. En liten bit av mig längtar i vanlig ordning efter sensommar, murriga färger, rutiner, höstblommor på torget, mysig koftor, blåbär och svamp i skogen, tända ljus och mysa inne tillsammans, men jag ska njuta en stund till av sommaren det lovar jag!

Jag har läst alla era fina ord till mig, varenda ett av dom. Tusen milijoners tack för alla små kommentarer och alla de dryga 400 mailen som dimpit ner i inkorgen hos mig! Ni ska veta att det berör något enormt!

Mina vänner jag säger så här för stunden, det finns hopp!Kram alla fina!